Informatiepaneel bij de oorlogsgraven aan de Roeterdsweg

  • Geplaatst op 20 juli 2020
Informatiebord 001 xx

Bij de zeven geallieerde oorlogsgraven op de algemene begraafplaats aan de Roeterdsweg in Diepenveen is op 8 juli een informatiepaneel geplaatst. Uit de tekst blijkt dat de  omgekomen bemanningsleden afkomstig zijn van twee verschillende vliegtuigen. Van elk vliegtuig staat vermeld wat het type is, van waar het in Engeland is opgestegen, wat de missie was en waardoor het is neergestort. De bezoeker van de oorlogsgraven krijgt hierdoor een beeld van wat er zich destijds heeft afgespeeld.

Foto Harry Mulder

75 jaar vrijheid
Het realiseren van een informatiepaneel bij de oorlogsgraven is één van de initiatieven van de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving in het kader van het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid dit jaar. De onthulling van het informatiepaneel zou op 11 april, de dag van de bevrijding van Diepenveen, plaatsvinden maar kon toen door het coronavirus helaas niet doorgaan. Door het versoepelen van de covid-19 maatregelen doet zich nu de gelegenheid voor om het bord alsnog in dit jaar dat we 75 jaar vrijheid vieren, te plaatsen.

Bijdrage van Dorpenplatform en ANWB
Voor het laten maken van het paneel heeft de Historische Vereniging een financiële bijdrage mogen ontvangen van het Dorpenplatform en van de ANWB. Het plaatsen is gedaan door leden van de Werkgroep Begraafplaats Roeterdsweg.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven