IJssellandschap zoekt verhalen-verzamelaars

  • Geplaatst op 4 april 2019
Schermafbeelding 2019-04-03 om 20.23.01

Het landschap  ligt vol verhalen, verhalen die verbinden en die ongeduldig wachten om verteld te mogen worden. IJssellandschap is daarom op zoek naar nieuwsgierige schrijvers (in spé) die zich willen inzetten om deze verhalen te verzamelen. De deelnemers krijgen eerst een cursus aangeboden van drie avonden onder leiding van Ewout van der Horst, historicus en schrijver van diverse boeken over Salland, en gaan daarna op pad het landschap in.

‘Guus de geit werd voor het wagentje gespannen en dan raceten we gierend van de lach door het park, tot groot ongenoegen van onze moeder’ zo vertelt mevrouw Copijn, oud bewoonster van landgoed De Haere in Olst.  Een mooi voorbeeld van een verhaal op een plek die van waarde is en die het verdient om aan een breed publiek vertelt te worden. Want hoe ging dat vroeger op zo’n landgoed. Het gaat overigens niet alleen om het verleden maar zeker ook over het heden en de toekomst. Waarom bijvoorbeeld neemt een boer een bepaalde beslissing en wat komt daar bij kijken of waarom jaagt een jager eigenlijk? Verhalen die ons ook doen realiseren dat het landschap om ons heen van grote waarde is en dat we daar met z’n allen goed voor horen te zorgen zodat mens en dier er nog tot in lengte van dagen van kunnen genieten.

De verzamelde verhalen worden onder meer gekoppeld aan een aantal te ontwikkelen fietsroutes door het IJssellandschap en aan de al bestaande Hazepad wandelroutes.

Tijdens de drie workshopavonden voor de vrijwilligers staan onder andere interview- en schrijftechnieken op het programma. De eerste bijeenkomst is op 8 mei in Olst. Zie voor meer informatie www.ijssellandschap.nl of geef je met een korte motivatie op via info@ijssellandschap.nl.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven