Hoe mooi is ons Diepenveen?

  • Geplaatst op 8 december 2017
Gert Harmsen, Landhuis De Hoek (Large)

Al een tijdje leeft bij mij het idee om in de zomermaanden een Dorpswandeling te organiseren.

Stadswandelingen zoals in Deventer zijn erg gewild, maar waarom niet regelmatig een Dorpswandeling door ons mooie Diepenveen, bijvoorbeeld van mei tot september 1 x per maand op woensdag of donderdag om 18.00 uur vanaf het Kulturhus, een wandeling van ongeveer negentig minuten langs historische plekken. Natuurlijk staan we stil bij onze Dorpskerk waar het allemaal begon met het vrouwenklooster ‘Diepenveen’, later een van de grootste en rijkste kloosters van Nederland.

Veel kan worden verteld over Oud-Smets en Nieuw Rande, over de nog bestaande kloosterboerderijen, ook het ontstaan van het huidige woon-zorgcentrum Sparrenheuvel is een interessant verhaal.
Wist u dat in Diepenveen de Eerste Nederlandse Cocosfabriek heeft gestaan, en een Groente- Conservenfabriek; ook het winkelbestand van vroeger en nu is een verhaal op zich.
Zou het niet mooi zijn om met nieuwe inwoners en mensen die Diepenveen een warm hart toedragen samen te genieten van al het moois dat ons dorp ons biedt.

In samenwerking met de Historische vereniging Diepenveen wil ik proberen dit initiatief dit voorjaar vorm te geven. Ik ben benieuwd naar uw reacties, Gert Harmsen.

Via ons contactformulier zullen wij u in contact brengen met Gert Harmsen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven