Historische wandeling voor de basisscholieren van Diepenveen

  • Geplaatst op 26 september 2019
001 x

Op dinsdagmorgen 24 september liepen de leerlingen van groep 6 van de basisscholen een historische wandeling door Diepenveen. De wandeling is uitgezet door de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en omgeving. Er liepen 48 kinderen mee van Slingerbos en 26 kinderen van De Zonnewijzer, in vijf groepen.

Zeven historische locaties
De wandeling, die begeleid werd door gidsen van de vereniging en ouders, ging langs zeven historische locaties, waar vertellers stonden. Dat waren de dorpskerk, de toren van Oud Rande, de Naai- en Breischool, de begraafplaats aan de Roeterdsweg, het monument voor de Engelse vliegers, het kikkermonument bij de Molenkolk en de verzameling bij kapper Legebeke. Verder was er een demonstratie weegschalen in het Kulturhus en liepen de kinderen over het zg liefdespaadje bij Oude Rande.

Dorp leren kennen
Het is de zestiende keer dat de vereniging dit heeft georganiseerd; inmiddels hebben al zo’n 1.100 leerlingen de route gelopen. De twee basisscholen werken graag mee aan deze wandeling waardoor de kinderen hun eigen dorp leren kennen.

Tekst: Lamberthe de Jong
Foto’s: Harry Mulder
Meer info over de Historische Vereniging Dorp Diepenveen: zie de website.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven