Historisch café 19 juni – Inloop om je verhaal over de Tweede Wereldoorlog te vertellen

  • Geplaatst op 14 juni 2019
soldiers-1172111__340

Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog: 
Op 6 juni j.l. werd de landing van de geallieerden in Normandië herdacht. D-Day betekende het begin van de bevrijding van Europa en uiteindelijk het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het heeft echter nog tot april 1945 geduurd voordat Overijssel door de Canadezen en de Britten is bevrijd van de Duitse bezetter.

In april 2020 wordt in Overijssel uitgebreid stilgestaan bij de bevrijding van Overijssel, dan 75 jaar geleden. Ook de Historische Vereniging Dorp Diepenveen (HVDD) gaat hieraan aandacht te schenken. Momenteel wordt er geïnventariseerd wat er aan materiaal voorhanden is en hoe dat verwerkt kan worden. Gezocht wordt naar waardevolle herinneringen van (oud) Diepenveners aan de oorlog en de bevrijding van het dorp Diepenveen en omgeving. Maar ook spullen uit de bezettingsjaren die bewaard zijn gebleven zijn welkom.

Iedereen die een oorlogsverhaal kent of een interessant voorwerp heeft wordt van harte uitgenodigd om langs te komen op woensdag 19 juni as. in het Kulturhus café van 15:00 tot 17:00 uur om onder het genot van een drankje uw verhaal te vertellen of de objecten te laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. De meest bijzondere verhalen of voorwerpen zullen een plek krijgen op onze bevrijdingstentoonstelling in april 2020.

Als je niet in de gelegenheid bent om de 19e juni te komen maar nog bronnen, verhalen of voorwerpen over de oorlog heeft of weet en die beschikbaar wilt stellen dan kun je dat ook laten weten via info@historischeverenigingddiepenveen.nl

Het bestuur van de Historische Vereniging Dorp Diepenveen

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven