Het Prinses Christina Concours toerde ook langs De Zonnewijzer in Diepenveen.

  • Geplaatst op 25 februari 2018
Prinses Christina Concours 3

De kinderen van basisschool De Zonnewijzer hebben op 22 en 23 februari kunnen genieten van een concert in de “Classic Express”. In deze uitschuifbare truck, de eerste rijdende concertzaal ter wereld, lieten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours de kinderen kennismaken met klassieke muziek.

Als eerste luisterden kinderen van groep vijf naar een bijzonder concert, Bizets “Carmen”. De zeer jonge musici namen de groep mee in hun spel en beantwoordden alle vragen over de instrumenten, harp, piano en fluit. De andere groepen volgden.
Voor De Zonnewijzer is de komst van de klassieke musici een bewuste keuze, zegt directeur Nanneke Pol. Het kost wel wat, maar wij willen de kinderen ervaringen bieden buiten de gewone vakken om. Ze krijgen nu een inkijkje in de klassieke muziek, dit vergeten ze nooit meer!

Meer dan 100.000 kinderen in Nederland hebben al kunnen genieten van een concert in deze rijdende concertzaal, een mooi initiatief.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven