Het landschap rond de Kiekenbelt

  • Geplaatst op 19 mei 2023
ivn

Op maandag 29 mei, tweede Pinksterdag, kunt u mee met IVN Deventer naar een bijzondere plek in Deventer: de Kiekenbelt. Dit is zo’n gebied waar je merendeels langs rijdt, zonder te weten wat voor  landschap er achter de bomenrij verstopt ligt.

Start is om 10.00 uur op de Parkeerplaats bij de kruising Holterweg en Kiekenbeltsweg in Deventer bij hectometerpaal 55.6. Duur ongeveer 2 uur. Honden kunnen helaas niet mee.

Tijdens deze wandeling loop je door een afwisselend landschap van oude bossen, statige lanen, tussen de glooiende akkers en langs weilanden. Je komt ook langs een van de historisch markante plaatsen rondom Deventer, te weten de Kiekenbelt. Deze route is een van de Flora-routes in en rond Deventer die te vinden zijn in de IVNRouteapp, als onderdeel van het eind vorig jaar gepresenteerde boek Ode aan de Flora van Deventer.  Onderweg zie je meerdere varensoorten, bloeiend dalkruid en waterviolier.

Opgave bij excursies@ivndeventer.nl  Zie ook www.ivn.nl/afdeling/deventer

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven