Hemelvaartsdag: Lentefair in de pastorietuin in Diepenveen

  • Geplaatst op 11 mei 2023
lentefair2

Op Hemelvaartsdag (18 mei) gaan de hekken van de pastorietuin weer wijd open voor de veertiende editie van de lentefair!

Over het Kerkplein en door de tuin heen slingert een lint van kraampjes. Daar wordt van alles verkocht of aangeboden wat past binnen de sfeer van de lentefair: groen, ambachtelijk en regionaal. Zo is er verkoop van planten, stekgoed, bonbons, kruiden, jams en chutneys, wolproducten, honing en andere bijenproducten, streekbieren, kunst, brocante, kleding etc. Maar er wordt ook aandacht gevraagd voor onder meer Vrouwen voor Nepal, Duurzaam Diepenveen, Bijenlint Deventer (en Diepenveen), de Vlinderstichting, historische vereniging Diepenveen, Groei & Bloei en de Zonnebloem.

Op het achter terrein zijn ook dieren te zien, zoals konijnen, geiten, pony’s.

Zoals ieder jaar is er weer een terras in de tuin waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee (beschikbaar gesteld door Fleur de Café) met een heerlijk stuk zelfgebakken taart. We zijn dringend op zoek naar taartenbakkers! Ieder jaar worden er meer taarten gebakken, ieder jaar weer komen we tekort. U kunt uw taarten de hele dag inleveren bij de catering in de pastorietuin. Bakt u nu een hele mooie of lekkere taart, dan kunt u ook meedingen in de taartenwedstrijd. Lever dan uw wedstrijdtaart in bij de Notenhof, tussen negen en tien uur! Een deskundige jury zal zich over de ingebrachte taarten buigen (en ervan proeven, natuurlijk!). Maar ook als u niet aan de wedstrijd wilt meedoen is uw taart meer dan welkom!

In de kerk zal een tentoonstelling zijn met schilderijen van Eskelien de Ridder. En er zal ook opgetreden worden door het koor UP4S uit Oeganda – een spectaculair gebeuren! UP4S heeft ook een kraam op de fair; ze zamelen geld in voor een weeshuis en schoolproject in Oeganda.

Opbrengsten van de fair

Het organiseren van zo’n fair kost geld, het levert ook geld op. De kosten betreffen onder anderen aanschaf of huur voor materialen voor de catering, vergunningaanvragen, kramen huren, drukwerk. De opbrengsten komen uit de (weder)verhuur van kramen, plantjesverkoop, giften én het terras (koffie/thee/taart). De netto-opbrengsten worden gebruikt voor de instandhouding van de historische plek.

Kom op de fiets!

U bent van harte welkom op Hemelvaartsdag vanaf 11.00 tot 16.30 uur in de pastorietuin (Kerkplein 5). Het wordt vast weer druk! Er is weinig parkeergelegenheid in de directe omgeving, daarom een oproep: kom op de fiets! U kunt uw fiets stallen in de nabijheid van de Dorpskerk.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven