Hemelvaartsdag betekent Lentefair in Diepenveen!

  • Geplaatst op 3 mei 2018
13118860_1058270240902592_6947102987525359564_n

Inmiddels is het een mooie traditie geworden, de Lentefair in de pastorietuin op Hemelvaartsdag. Dit jaar gaan op donderdag 10 mei om 11.00 uur de tuinhekken open en kunt u in de rustieke tuin van de dominee genieten van het groen, de bomen, de vele kramen en natuurlijk het terras met heerlijke koffie/thee en een stuk eigengebakken (wedstrijd)taart.

De kraamhouders passen goed in de sfeer van de Lentefair. De producten zijn ambachtelijk, ‘groen’, gericht op de tuin, de natuur of duurzaamheid. Plaatselijke ondernemers zoals Zorgkwekerij ’t Nieuwe Veld en Tuingoed Diepenveen zijn van de partij, maar er zijn ook producten van wat verder weg, zoals lavendelproducten, geitenkaas, aardbeien, jam en honing.

Verschillende verenigingen presenteren zich – Duurzaam Diepenveen, Groei & Bloei, Imkervereniging Deventer, Bijenlint Deventer en de Bomenstichting. Er is ook ambachtelijk werk (in uitvoering), zoals weven, koperslaan, vilt bewerken, wol kaarden.  Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: proeverijen bij de kraam van Kookatelier Boschloo en het Wijngilde Raalte, en zaken als vlierbessenjam, gebak, limoncello, chutneys, nougat én boerenijs.

Muziekgroep de Tarantella verhoogt de sfeer met middeleeuwse muziek.

In de historische kerk is een tentoonstelling te zien van Frank Bosman (natuurfotografie) en Mechtild Paauwe (keramische kunst).

U bent van harte welkom!

De lentefair is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Adres: Kerkplein 5 in Diepenveen.
Toegang is gratis

Meer informatie: www.lentefairdiepenveen.nl. De toegang is gratis. Opbrengsten van de Lentefair zijn volledig bestemd voor de instandhouding van de historische plek, tuin en kerkplein.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven