Help mee met de paddentrek in Diepenveen en omstreken!

  • Geplaatst op 23 februari 2019
amplex bruine kikkers verkleind

In de afgelopen jaren heeft de Amfibieënwerkgroep van IVN Deventer vele duizenden padden, kikkers en salamanders veilig de weg overgezet. Dit gebeurt op 6 locaties in en om Deventer. Zonder deze hulp wordt jaarlijks zo’n 30 tot 40% van de dieren doodgereden. De werkgroep zoekt meer vrijwilligers om ook dit voorjaar de dieren over te zetten. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig, help jij mee vanaf eind februari om de amfibieën over de weg te zetten?

Op De Worp, Ceintuurbaan, Hobbemastraat, het Oostrik, Diepenveen en Schalkhaar kunnen we hulp gebruiken tijdens de paddentrek. Je kan één keer in de week padden overzetten, maar ook vaker helpen. Aan jou de keuze! De paddentrek vindt plaats tussen eind februari en half april.  Meer informatie over de paddentrek en aanmelden als vrijwilliger voor het overzetten kan op de website van Amfibieënwerkgroep IVN Deventer: http://www.paddentrekdeventer.nl

Ps.: Het laatste nieuws is te  volgen op Facebook: www.facebook.com/paddentrekdeventer.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven