Harde plastic doppen kunnen nog steeds ingeleverd worden

  • Geplaatst op 13 mei 2021
Doppen voor hulphond

De container staat de hele week buiten bij Kawin aan de Dorpsstraat. Onderaan dit artikel kan je lezen welke doppen er allemaal ingeleverd kunnen worden.

Het inzamelen van schone en harde plastic doppen gaat als een speer. Iedereen die de hulp- en geleidehond een warm hart toedraagt, kan de doppen in de container doen.
Duurzaamheid is een aandachtspunt voor deze tijd, dus de doppenactie past mooi in het concept.

De ambassadeurs van KNGF Geleidehonden (Willem Groot Zwaaftink met zijn geleidehond Cathy ), zijn apetrots dat er zoveel mensen KNGF Geleidehonden een warm hart toe dragen.
Als geleidehondgebruiker weet Willem als geen ander wat een geleidehond voor een blinde of zeer slechtziende betekend. Nederland is er op gericht dat een ieder zo lang mogelijk zelfstandig kan leven, een geleidehond maakt dit mogelijk.

Bijna 41 zeecontainers
Voor één volle vuilniszak met schone en harde plastic doppen ontvangt KNGF Geleidehond 1 euro netto. Vanaf 2016 zijn we volop aan het inzamelen, het resultaat liegt er niet om, we zijn nu al  de 41ste  zeecontainer aan het vol maken. Kijk voor meer informatie op facebook KNGF Geleidehonden doppenactie-Gelderland.

Elke zeecontainer met doppen levert circa 1.000 euro netto op. Een geleidehond kost van pup tot zijn pensioen 35.000 euro, één derde wordt vergoed door de zorgverzekeraar en de rest moet worden verdiend door donateurs en sponseringen.

Inzamelpunten
Inmiddels worden er doppen in Heeten, Broekland, Raalte, Wesepe, Diepenveen en Olst ingezameld. Deze worden naar een inzamelpunt in Heeten gebracht van waaruit ze naar Aalten gaan

Wat gebeurt er met de doppen?
De doppen gaan door een soort van frees en worden dan vermalen tot kleine korreltjes. Vandaar er geen slappe deksels tussen mogen zitten, die worden door de was platgedrukt en kunnen niet tot kleine korreltjes vermalen worden. De kleine korreltjes zijn weer grondstof voor tuinmeubelen, plantenbakken etc.

Schone doppen
Het liefst willen we dat de doppen ook schoon aangeleverd worden, dit in verband met lange duur van opslag. Wanneer de doppen vies aangeleverd worden komt er schimmel op.
Uiteraard is dit niet fijn voor de personen die alles nog moet sorteren

Spelregels voor het inleveren van doppen:
Welkom zijn:
Alle harde plastic doppen van fruitsappakken, frisdrank en mineraal of spuitwater.
Sportdrankdoppen (verwijder aub het kleine doorzichtige plastic dopje)
Doppen van wasmiddelenflacons en van wasbolletjes
Doppen van zeep- en shampooflessen.
Doppen van deo- en spuitbussen, slagroombussen.
Doppen van pindakaas- en chocoladepastapotten
Doppen van sauzen, stiften, pennen, lipbalsem, tandpasta, schoonmaakmiddelen
Insulinedopjes (niet de naalden i.v.m. onze veiligheid)
Draaidopjes van lenzenpotjes
Deksels babyvoeding  (Nutrilon, Hero, Nutrasense enz.)

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven