Groep acht vliegt uit! – OBS-Slingerbos afscheid groepen 8

  • Geplaatst op 3 juli 2020
IMG_20200702_190625641

Met 44 kinderen een musical repeteren en opvoeren is sowieso al bijzonder, maar zeker dit jaar is het een feestje dat dát ook echt gelukt is! De twee groepen acht van OBS Slingerbos namen deze week op woensdag- en op donderdagavond afscheid met de musical “Verboden te voeren”, een hilarische voorstelling over Jongevoets Dierenpark en een bijzondere vogel: de Oelewapper.

In een recordtijd hebben de leerlingen de musical ingestudeerd, want waar normaal zo’n week of tien van tevoren wordt gestart met de voorbereidingen, moest nu alles in vier weken tijd gereed zijn. Op 2 juni mochten de leerlingen weer met de volledige klas op school zijn, en vanaf die tijd was het knallen: decor bouwen, teksten lezen, rollen verdelen, liedjes en choreografie oefenen, outfits samenstellen: meester Dick is enorm blij dat hij en Juf Helen en Daisy dit met de achtstegroepers hebben kunnen doen, want deze laatste maand groeiden de leerlingen na maanden thuisblijven weer helemaal naar elkaar toe.

In de maanden voor de musical werd er thuis schoolwerk gemaakt, in ieders eigen tempo, vonden de leerlingen hun weg in digitaal onderwijs en in het zelf huiswerk plannen. Alvast een mooie voorbereiding op de middelbare school straks. Vanwege het coronavirus is dit afscheid anders dan anders, maar de insteek was vanaf het begin: jongens, dit is niet het ergste van de wereld, schouders er onder, we zorgen ervoor dat we dit afscheid onvergetelijk maken. Dat de musical deze week op school, in de centrale hal op het podium, met de ouders erbij “live” kon worden opgevoerd, is een prachtige afsluiting van dit bijzondere schooljaar. Weliswaar in twee sessies: op woensdagavond de opvoering voor de ouders van groep 8a, waarbij de ouders twee aan twee op 1,5 meter afstand in zaal mochten plaatsnemen, nadat zij hun handen ontsmet hadden bij binnenkomst. En op donderdagavond voor de ouders van groep 8b.

Wat hebben we genoten van de musical: de hilarische dierensymfonie van Aap van Zweden, van de optredens van de Bakfietsboys, de vlogs van Dylan Hijgens, de prachtige solo van Olga Onderdaan en Beau de Beer, van de zwijgzame beveiligers Badr, Rico en Ali, van vrachtwagenchauffeur en zanger Roel Vink, van de lokroep van de Oelewapper, van directrice Jessica Jongevoet, de rangers met hun yell, de vogelaars met hun strijdkreet..

Na de zeer verdiende staande ovatie werden de leerlingen door respectievelijk meester Dick en juf Helen op het podium in het zonnetje gezet, mochten zij hun getuigschrift in ontvangst nemen en verlieten ze met een kadootje van de OR samen met hun ouders de school.

Nu rest jullie niets anders dan uitvliegen, net als de Oelewapper. Het ga jullie goed!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven