Groep 8 Slingerbos kiest het ruime sop!

  • Geplaatst op 23 juli 2018
slingerbos musical 2018-1 (Large)

De musical van groep 8 van het Slingerbos zit er op. Woensdagavond was de grande finale van “Alles Overboord”, nadat eerst de kleuters en andere groepen de dagen ervoor bij de generale repetities van het optreden mochten genieten. Vooral Super Mario maakte daarbij grote indruk op de kleuters. Het verhaal, dat zich afspeelt op een cruiseschip, was doorspekt met woordgrappen en kwinkslagen waardoor er uit het publiek regelmatig lachsalvo’s klonken. De kinderen maakten van de liedjes, met bijbehorende choreografie, een echt spektakel. Het plezier spatte er van af!

Sinds de meivakantie hebben ze geoefend, de leerlingen uit de twee groepen acht. En dat maakt de musical dit keer zo bijzonder: het is een samenwerking tussen de beide groepen van in totaal 46 leerlingen. Door gebruik te maken van dubbelrollen kreeg iedereen een plek in de musical. En dat is wonderwel gelukt.

De juffen van de groepen 8 zijn supertrots. Beide juffen zijn relatief nieuw: juf Helen van groep 8a werkt sinds twee jaar op het Slingerbos, juf Daisy van groep 8b nu één jaar. Naast de juffen van groep 8 is overigens het halve lerarenteam plus de directeur van het Slingerbos nieuw begonnen dit schooljaar. Dat zorgt voor een positieve vibe.

Voor het eerst begonnen ze dit jaar in groep 8 met het schoolkamp, in plaats van er mee af te sluiten. Met zijn allen op de fiets naar Hellendoorn. Dat zorgde voor verbinding en een nieuw groepsgevoel. In november volgden de voorlopig adviesgesprekken, het definitieve schooladvies in februari. Dan alle informatieavonden van het voortgezet onderwijs in de regio, waar de klas op uitnodiging ging kijken. Voor 1 maart moesten de leerlingen zich namelijk al aanmelden voor hun nieuwe school. Dan volgde in april de eindtoets, waarbij de leerlingen in plaats van drie dagen een papieren toets invullen, een ochtendje op de i-pad mochten. Daarna is het qua lesstof alleen nog herhalen, dat vinden de kinderen echt vervelend, zegt juf Daisy. Een warme overdracht volgt, waarbij de brugklascoördinatoren uit alle scholen in de regio langskomen op het Slingerbos. En uiteraard nog het schoolreisje.

De juffen stemden dit jaar veel met elkaar af. Hoe ze het zouden aanpakken met de methode en met de verdeling van de taken onderling. Ze hebben echt heel prettig samengewerkt.
Wat ze het leukste vinden van juf zijn van groep 8? “Dat je de eerste periode keihard werkt met de leerlingen, en als de cito is geweest, zie je ineens dat ze veranderen: die ontwikkeling van kind zijn naar puber worden, is zo mooi om te zien. In deze leeftijd kun je spelen met humor, dat geeft een leuke wisselwerking.” De andere juf vult haar aan: “Dat de meiden steeds langer worden dan de jongens!”. De laatste periode zijn ze als juf ook losser naar de kinderen toe.

Die laatste loodjes zijn overigens erg druk. Oefenen voor de musical, schoolreisje, de Goede Doelendag, en dan nog het door de achtstegroepers zelf geregelde klassenfeest, waar de juffen alleen op de bbq mogen komen en de kinderen met zijn allen blijven slapen in een tent in de tuin; dan de afscheidsavond met een lopend buffet en daarna de musical voor de ouders. De ochtend na de musical is hun officiële laatste schooldag, dan gaan ze opruimen en worden de kinderen definitief uitgezwaaid door de hele school.

Het afscheid vinden ze allebei lastig. Zeker Helen, die deze groep twee jaar in haar klas heeft gehad. “Je hebt kinderen die een half jaar geleden al klaar waren voor het voortgezet onderwijs, en kleintjes waarvan je je afvraagt of ze het wel gaan redden. Ze zijn nog zo jong eigenlijk..” Eerst maar eens vakantie, verzuchten ze allebei.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven