Groep 7 & 8 van de basisschool de Zonnewijzer bezoekt het Rijksmuseum in Amsterdam

  • Geplaatst op 14 mei 2019
IMG-20190513-WA0033

Op maandag 13 mei was het dan eindelijk zo ver! De groepen 7 en 8 gingen op excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit bezoek stond in het teken van de Gouden Eeuw:  “Proef de Gouden Eeuw”. In een museum mag je alleen maar kijken… behalve tijdens de kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw.

De leerlingen gebruikten al hun zintuigen tijdens deze kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Ze proefden de specerijen uit de verre landen, roken het atelier van de meester schilder, voelden de jurken van de rijke dames en luisterden naar de instrumenten uit de Gouden Eeuw.

De kinderen waren erg onder de indruk van De Nachtwacht, Het Melkmeisje, het mooie piratenschip, de vitrines met de wapens, maar ook het half uurtje spelen op het Museumplein was erg leuk. Op de terugreis hebben de kinderen samen met de meesters en juffen genoten van de film ‘Night at the Museum’.

Het was een geweldig, leerzaam en indrukwekkend bezoek!

Nanneke Pol

Directeur basisschool de Zonnewijzer

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven