Geslaagde opening Beweegroute Diepenveen zaterdag 9 maart 2019

  • Geplaatst op 13 maart 2019
image

Zaterdag halverwege de middag viel de regen soms met bakken uit de hemel maar toen het tijd was om het startpaneel van de bootcamproute te onthullen, was het droog en scheen de zon. Ruim zestig mensen waren naar landgoed Rande gekomen om de opening van deze eerste Beweegroute in Diepenveen mee te maken, en sommigen van hen om ook meteen te gaan sporten op de route.

De ontvangst vond plaats bij OBB-speelruimte specialisten aan de Bouwhuisweg, vrijwel aan de route. De openingshandeling zelf vond plaats in het bos bij de splitsing Schapenzandweg – Bouwhuisweg, waar drie beweegelementen dicht bij elkaar staan. Om te laten zien, dat de Beweegroutes voor vele verschillende doelgroepen bedoeld zijn, waren er drie speciale gasten uit Diepenveen uitgenodigd om samen de openingshandeling te verrichten. Marjolein Heidema, Helmi Leever (zij is gehandicapt) en Loes Busser (kersvers Nederlands kampioen marathonschaatsen Jeugd C) onthulden het informatiepaneel dat speciaal gemaakt is voor deze Beweegroute. Dit paneel wordt komende week vast geplaatst bij de parkeerplaats aan het eind van de Schapenzandweg, bij de IJsseldijk, op de achterkant van het paneel van het wandelnetwerk.

Na applaus en toespraakjes was het tijd om te gaan sporten! Onder leiding van fysiotherapeuten van De Spil en instructeurs van Blix-em konden de aanwezigen de oefeningen uitproberen.

Deze Beweegroute in landgoed Rande is een bootcamproute. Dat klinkt heel sportief, en dat is het ook, maar iedereen kan van de route gebruik maken want veel oefeningen zijn op licht en zwaarder niveau te doen. De Beweegroute kan gebruikt worden door individuele sporters en sportverenigingen. Fysiotherapie De Spil zal de Beweegroute gaan gebruiken in hun oefenprogramma’s. Atletiekvereniging Daventria zal de route gaan gebruiken bij hun bootcamptrainingen. Fitnessbedrijf Blix-em organiseert komende tijd trainingen op de bootcamproute.

Deze Beweegroute kon worden aangelegd met subsidies en met hulp van organisaties en vrijwilligers. Met subsidie van Provincie Overijssel, Gemeente Deventer, Eno Zorgverzekering, Regionaal Genootschap voor Fysiotherapie en NOC*NSF zijn materialen ontwikkeld die nodig zijn langs de route zoals bordjes die de route en oefeningen aangeven. Stichting IJssellandschap stelde hout beschikbaar en gaf toestemming voor plaatsing van een aantal houten elementen voor de route, die op hun terrein ligt. De bordjes zijn aangebracht door mensen van Werkplaats31@ uit Diepenveen. Tijdens het maken van plannen en tijdens de aanleg zijn voortdurend hand- en spandiensten verricht door een groep vrijwilligers uit Diepenveen.

Het is de bedoeling dat er komend voorjaar een Beweegroute wordt gemaakt in en rond het dorp Diepenveen. Voor de oefeningen die langs de route kunnen worden gedaan, wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van elementen die er al zijn, zoals stoepjes, hekken, bomen, bankjes en speel elementen. Voor het realiseren van de route zijn weer vrijwilligers nodig! Ben je handig met verf of hout, vind je het leuk mee te denken, heb je ideeën: meld je aan! Dat kan via een mail aan stichtingvrijdeventer@gmail.com.

 

Foto’s: Harry Mulder

Tekst: Menno Faber

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven