Germaine Trooster van Huis der Taal in het zonnetje gezet

  • Geplaatst op 11 april 2018
Germaine Trooster

Het Begint met Taal bestaat 10 jaar en vierde dat met Hare Majesteit Koningin Máxima op 27 maart in Amersfoort. Het Begint met Taal ondersteunt een flink aantal organisaties die vrijwilligers inzetten om anderstaligen te coachen bij het leren van onze taal. In Deventer is dat onder meer Huis der Taal dat nauw samenwerkt met de Bibliotheek Deventer. De in Diepenveen woonachtige Germaine Trooster is de coördinator en als vertegenwoordiger van ruim 600 coördinatoren werd zij op deze feestelijke dag geëerd.

Germaine is een gedreven mens die met veel passie kan vertellen over het vak waar ze al 40 jaar in werkzaam is. Zij is zo’n zeven jaar coördinator van Huis der Taal. Ze ontwikkelt en geeft trainingen, onder andere aan collega-coördinatoren. Zij maken taalcoaching mogelijk en koppelen taalvrijwilligers en anderstaligen aan elkaar.

Germaine benadrukt dat het een feestdag was voor alle deelnemers. Ze reisde samen met Lizet van den Berg en twee andere taalkoppels af naar Amersfoort voor de jubileumdag Leve de coördinator.

Tijdens een tafelgesprek over Taalcoaching wisselde Germaine ervaringen uit met de Koningin, die zelf uiteraard ook ervaringsdeskundige is. Centraal stonden die dag de verhalen en ervaringen van de deelnemers. Veel anderstaligen vertelden hoeveel (taal)contact voor ze betekent. Taal verbindt ons allemaal!

Bron: OBDeventer.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven