Geloofsweek op basisschool de Zonnewijzer in Diepenveen

  • Geplaatst op 18 maart 2019
53541687_2432522280309878_4850289091150872576_n

Op maandag 11 maart is de Geloofsweek gestart op de Zonnewijzer. De groepen bezochten een geloofsgemeenschap en er werd afgelopen week gewerkt rond het betreffende geloof. We doen dit al een heel aantal jaren zodat kinderen aan het einde van hun bassischoolloopbaan kennis hebben van verschillende geloofsovertuigingen en culturen. We leren de leerlingen hier respectvol en begripvol in te zijn.

Zo hebben de kleuters een bezoek gebracht aan de Dorpskerk waar Henk Spit heel mooi alles heeft laten zien. Hij vertelde een verhaal over een mosterdzaadje:  “al ben je klein, je kan heel groot groeien door een ander te helpen”. De kinderen van groep 4 zijn naar de Moskee geweest en de kinderen van groep 6 naar het Boeddhistisch centrum (Shambhala) waar ze zelfs een half uurtje hebben gemediteerd. De andere groepen brachten een bezoek aan de Nicolaaskerk (RK) in Schalkhaar, klooster Sion, de Emmanuelgemeente (Evangelisch) en het Etty Hillesum centrum.

In de groep is verder gewerkt aan de betreffende thema. Al met al een leerzame week waarin we de kinderen veel leren over hoe het leven in elkaar steekt. Vele mooie groepsgesprekken hebben plaatsgevonden. Met Pasen organiseren we weer een viering in de mooie dorpskerk van Diepenveen waarin saamhorigheid en verbondenheid van de schoolkinderen en alle ouders een belangrijke rol in neemt.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven