Geen rommelmarkt, dan maar klussen in het Kulturhus!

  • Geplaatst op 16 september 2020
20200912_143436

Zaterdag 12 september, de tweede zaterdag van september. Normaal gesproken een van de drukste dagen van het jaar in en rond het Kulturhus. De jaarlijkse rommelmarkt! Maar dit jaar, zoals voor veel evenementen geldt, helaas niet. Voor het bestuur van het Kulturhus reden om toch iets te organiseren waar de Diepenveense gemeenschap baat bij heeft. Samen met het bestuur van DSC Gymnastiek organiseerden zij een klusdag in en rond de gymzaal. Het doel: opknappen van een aantal gymtoestellen.

Frank van der Linden, bestuurslid van het Kulturhus vertelt: ‘oorspronkelijk zouden we dit doen tijdens de jaarlijkse NL Doet dag. We hadden alle materialen al ingekocht. Maar toen begon Corona te spelen en NL Doet werd afgelast. De klus bleef daardoor liggen. Het gaat om een aantal toestellen die bij de jaarlijkse inspectie is afgekeurd vanwege kleine gebreken, vaak vanwege verfwerk en/of beschadigingen. Door deze te herstellen kunnen hoge vervangingskosten worden voorkomen. Dus besloten we samen met de gymafdeling van DSC om de tweede zaterdag van september voor dit doel te gebruiken.

Een paar mailtjes en appjes leverde in totaal 10 vrijwilligers op. Door een slimme werkverdeling kon iedereen op gepaste afstand van elkaar werken. Klussen die werken op korte afstand vroegen werden door leden uit 1 gezin gedaan. Het Hof van Salland zorgde tussen de bedrijven door voor de inwendige mens. En aan het einde van de zaterdag konden we met tevredenheid kijken naar een aantal banken, mattenwagen, bokken en andere toestellen die er weer jaren tegen kunnen.

Wij zijn de vrijwilligers heel dankbaar. En ook zij waren enthousiast, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Frank van der Linden,
Stichting Kulturhus Diepenveen

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven