Geen kerkdiensten in de Dorpskerk Diepenveen en in Sparrenheuvel tot en met 29 maart 2020

  • Geplaatst op 13 maart 2020
Afbeelding kerk

Donderdag 12 maart werden in een persconferentie door premier Rutte verdere maatregelen bekendgemaakt om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Eén van die maatregelen is om bijeenkomsten van meer dan 100 personen af te gelasten.

De landelijke kerk (Protestantse Kerk in Nederland) heeft deze richtlijnen vertaald in dringende adviezen aan lokale kerken.
Eén van de belangrijkste richtlijnen waar we mee te maken hebben gaat over de kerkdiensten.
De landelijke kerk dringt er bij plaatselijke gemeentes op aan om kerkdiensten waarin men verwacht meer dan 100 bezoekers te krijgen af te gelasten.

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Diepenveen heeft besloten gehoor te geven aan deze dringende adviezen.
Hoewel de bezoekersaantallen meestal iets lager dan 100 liggen (maar soms ook hoger, zoals te verwachten bij de dienst a.s. zondag, een doopdienst) hebben we besloten:

  • De kerkdiensten in de Dorpskerk tot en met 29 maart af te gelasten
  • In overleg met Carinova de kerkdiensten in zorgcentrum Sparrenheuvel in de maand maart eveneens af te gelasten
  • De avonden over Bonhoeffer in de Notenhof tot nader order uit te stellen (dit geldt ook voor Bathmen. Voor Colmschate en Deventer: raadpleeg de websites!)
  • Voor verdere bijeenkomsten geldt dat per situatie bekeken wordt of het kan doorgaan of niet

We beseffen dat voor velen de zondagse (of vrijdagse) kerkdienst erg belangrijk is. Het besluit is dan ook niet lichtzinnig genomen. We wijzen u graag op alternatieven:

  • s. zondag wordt op NPO2 om 9.20 uur een dienst uitgezonden vanuit de kapel van het landelijke dienstencentrum waarin de scriba van de landelijke kerk, ds. René de Reuver zal voorgaan.
  • Op DTV (lokale omroep) wordt zondag om 10.00 uur een dienst vanuit de Lebuinus Kerk te Deventer uitgezonden. Dit is een dienst zonder publiek.
  • Openstelling van de kerk op zondag van 10.00 tot 12.00 uur, met mogelijkheid om kaarsje aan te steken. Er is iemand aanwezig. Ook dominee Henk Spit zal dan zoveel mogelijk aanwezig zijn (voor zover zijn werk het toelaat).

Mocht u in de komende tijd pastorale zorg behoeven, aarzel dan niet om te bellen (of te mailen) met uw ouderling, pastoraal wijkbezoeker of predikant. Deze contacten zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden, maar u kunt natuurlijk ook om een bezoek vragen.

Wij wensen u veel sterkte en Gods zegen toe!

 

Namens de kerkenraad,              Jan Hiemstra (voorzitter)                            Ineke Voortman (scriba)

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven