Gaat de spoorwegovergang voor voetgangers vanaf het kerkpad naar Nieuw Rande dicht?

  • Geplaatst op 7 juni 2018
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6553

ProRail heeft het plan opgevat om de spoorwegovergang van het voetgangerspad van ons dorp naar Nieuw Rande te sluiten. Het is onderdeel van een landelijk plan om onbewaakte overwegen bewaakt te maken of te sluiten.

Wie kent het niet, de spoorwegovergang met het ‘zelfsluitende’ hek dat ons dorp verbindt met het prachtige Stratenusbos, beter bekend als Nieuw Rande. Bomen, weilanden, waterpartijen, reeën, hazen en veel (water)vogels zijn in dit prachtige gebied te vinden. In alle seizoenen is het hier heerlijk wandelen en genieten op loopafstand van ons dorp. ProRail is voornemens deze toegang voor voetgangers te sluiten.

De inloopavonden die ProRail hierover organiseerde in april en mei, om hierover met inwoners van Diepenveen van gedachten te wisselen, werden slechts door een handjevol inwoners bezocht. Uit navraag blijkt ook slechts een handjevol mensen hiervoor te zijn uitgenodigd.

Ongetwijfeld zijn er meer dan dit handjevol inwoners die graag hierover geïnformeerd willen worden en willen meepraten en meedenken over het opheffen van deze spoorwegovergang en de eventuele alternatieven. Want wat is er op tegen om van de onbeveiligde spoorwegovergang een beveiligde overgang te maken? Definitieve beslissingen zijn nog niet genomen, dus het hek is nog niet dicht. Maar mogelijk hakt ProRail al deze zomer de knoop door.

Er zijn verschillende omwegen voorgesteld. Nadeel van het nu voorgestelde ‘ommetje’ is dat je als wandelaar 2 km extra moet lopen voordat je weer midden in het prachtige natuurgebied bent aangekomen.

Eigenlijk zou eerst onderzocht moeten worden of de spoorwegoverweg met de groene hekken open kan blijven. Wil je meedenken hierover? Informeer bij de redactie hoe je ons (bewoners Diepenveen) kunt bereiken. Informatie van ProRail is op te vragen via e-mail: publiekscontacten1@prorail.nl of telefonisch via 088-231 8200.

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top