Ga je mee op paddentrek? In het Nieuwe Plantsoen in Deventer!

  • Geplaatst op 19 maart 2019
padden in een emmer verkleind

Bij de watertoren in het Nieuwe Plantsoen in Deventer steken elk jaar vele honderden padden en kikkers over. In het voorjaar gaan deze dieren namelijk massaal aan de wandel van hun winterverblijven naar het water. Ze volgen hun neus die hen de weg wijst naar kolk, vijver of sloot waar ze zullen paren en hun eieren afzetten. Schermen zorgen ervoor dat ze niet overreden kunnen worden. Een grote groep vrijwilligers van de Amfibieënwerkgroep IVN-Deventer zet 2x per dag de dieren over.

Op zondag 24 maart kan je op deze locatie terecht voor informatie over de paddentrek. Er zijn die dag 2 excursies. Ook erg leuk voor kinderen om deze dieren eens van dichtbij te bewonderen! Iedereen kan dan ook zelf meehelpen met overzetten en uitzetten. Bij de avondexcursie : neem een zaklantaarn, een emmer, laarzen en een veiligheidshesje mee.

Zondag 24 maart 2019, om 10:00 en 19.00 uur
Thema: trek van padden en kikkers
Georganiseerd door: IVN Deventer
Startpunt: Parkeerplaats bij de Watertoren, Ceintuurbaan, Deventer
Kosten: volwassenen € 2 en kinderen € 1

Graag aanmelden bij Petra@paddentrekdeventer.nl
Meer info: www.paddentrekdeventer.nl en   www.ivn.nl/afdeling/deventer

NB: dit is géén commerciële activiteit! Met de opbrengst kunnen wij educatief materiaal aanschaffen en op andere wijze publiek meenemen de natuur in.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven