Flierman ontvangt Certificaat Duurzame Bloemist

  • Geplaatst op 8 februari 2018
Certificaat BDB-5

Als eerste in de regio heeft Bloemsierkunst Flierman het certificaat Barometer Duurzame Bloemist in ontvangst mogen nemen. Na een uitgebreide voorbereiding was het eind vorig jaar zover!

Uitgebreide voorbereidingen 
In 2017 is de bloemisterij druk bezig geweest met de voorbereidingen om zich als duurzame winkel te onderscheiden. Daarvoor moest ze voldoen aan de eisen van de Barometer Duurzame Bloemist, vastgelegd door Stichting Milieukeur. Een strenge controle daarop wordt uitgevoerd door het SGS, wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering.

Strenge eisen Certificaat Barometer Duurzame Bloemist niveau Zilver
Om recht te hebben op het certificaat moest Bloemsierkunt Flierman aan een heel aantal eisen voldoen:

  • Ecologische bloemen en planten. Minstens 30% van de ingekochte bloemen en planten moeten zijn geteeld door kwekers die voldoen aan een aantal ecologische keurmerken zoals MPS-A.
  • Afvalverwerking. Een van de andere eisen is het scheiden van het afval in groen, papier en karton, verpakkingsfolie, overig plastic zoals bloempotten, glas en restafval.
  • Energiebeheer. Bloemsierkunst Flierman heeft een energiecontract voor Groene Stroom en Gas en zonnepanelen op het dak van de winkel. Bijna alle gloeilampen, halogeenspots, TL’s en PLC’s zijn vervangen door energiezuinige LED-varianten en hoge druk gasontladingslampen. In de winkel zijn een warmteterugwinningsinstallatie en een automatische deur geïnstalleerd om energieverlies te beperken. Verder zal het energiegebruik jaarlijks verder worden verlaagd.
  • Schoonmaak. Voor het schoonmaken gebruikt Flierman zoveel mogelijk ecologisch gecertificeerde schoonmaakmiddelen, zoals het EU Ecolabel en Nordic Ecolabel.
  • Transport. De motoren van gebruikte auto’s voldoen aan de Euro5-norm.
  • Personeel. Er werd gecontroleerd of in werkoverleggen en functioneringsgesprekken een milieuvriendelijke werkwijze wordt besproken.

Bloemsierkunst Flierman is heel blij met het certificaat en hoopt op deze manier een bijdrage te leveren aan een leefbare wereld voor deze en toekomstige generaties.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven