Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap“Rijkdom en Verval”

  • Geplaatst op 18 april 2019
42885d14-29b1-4146-aa4b-404fcf8e7beb

Op zondag 28 april as. start om 13.00 uur bij de oude Deventer begraafplaats ter hoogte van Diepenveenseweg 1 in Deventer de Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap“Rijkdom en Verval”. Deze duurt circa 3 uur. Ananassen kweken op een Sallands landgoed? Ja echt, Pierre Gustav Voute, een rijke zonderlinge fransman heeft het geprobeerd op de Haere in Olst. Dit soort weetjes en nog veel meer worden verteld tijdens de fietsexcursie Landgoederen.  Fiets mee met onze gidsen vanaf Deventer naar Olst, langs de landgoederen van IJssellandschap. Onderweg kom je alles te weten over de rijkdom en het verval door de eeuwen heen.

Tijdens de fietsexcursie ga je aan de hand van de verhalen van twee illustere bewoners van landgoed Rande en De Haere de sporen ontdekken van het verleden. De excursie start op de oude begraafplaats in Deventer, aan de Diepenveenseweg waar vele Deventer notabelen begraven liggen. Onderweg is er een korte pauze op Landgoed Nieuw Rande in Diepenveen voor een lekker kopje koffie/thee. De excursie eindigt op de Haere. Hier is gelegenheid om te genieten van het prachtige landgoed en/of te borrelen om daarna op eigen gelegenheid weer richting huis te fietsen.

Zin om mee te fietsen? Zondag 28 april, start om 13.00 uur bij de oude Deventer begraafplaats ter hoogte van Diepenveenseweg 1 in Deventer. Duur ca. 3 uur. Deelname 5 euro per persoon inclusief koffie/thee bij Hotel Gaia. Km: ca. 25
Aanmelden: info@ijssellandschap.nl

Meer informatie?
IJssel landschap, Jet Nieboer
j.nieboer@ijssellandschap.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven