Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap ‘Rijkdom en Verval’

  • Geplaatst op 5 oktober 2020
Fietsexcursie landgoederen herfst rechtenvrij x

Ananassen kweken op een Sallands landgoed? Ja echt, Pierre Gustav Voute, een zonderlinge Fransman heeft het ooit geprobeerd op Landgoed De Haere in Olst. Dit verhaal en vele andere worden verteld tijdens de Fietsexcursie Landgoederen op zondag 11 oktober a.s. 13.00 -16.00 uur.  Fiets mee met onze verhalenvertellers vanaf Deventer naar Olst en kom onderweg van alles te weten over de rijkdom en verval van het Deventer buitengebied door de eeuwen heen.  Een ontmoeting met een van de vroegere landgoedeigenaren kan niet uitblijven!

Sporen van het verleden
Tijdens de fietsexcursie ga je aan de hand van de verhalen van twee illustere bewoners van landgoed Rande en De Haere de sporen ontdekken van het verleden. De excursie start op de oude begraafplaats, aan de Diepenveenseweg in Deventer en eindigt op de Haere in Olst.

Beperkt aantal deelnemers
Omdat we uiteraard rekening houden met de corona-maatregelen is er beperkt plaats (max. 10 deelnemers). Start om 13.00 uur bij de oude Deventer begraafplaats ter hoogte van Diepenveenseweg 1 in Deventer. Duur circa 3 uur. Deelname 5 euro pp inclusief koffie/thee bij Hotel Gaia. Km: circa 25
Aanmelden bij j.nieboer@ijssellandschap.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven