EXPERT Diepenveen gaat verhuizen

  • Geplaatst op 8 juni 2024
IMG_4142b kl (1)

Binnenkort zal de winkel van Expert Diepenveen verhuizen van de Oranjelaan 39 en 41 naar de Boxbergerweg 12 in Deventer. Het pand aan de Oranjelaan zal voorlopig dienst doen als magazijn.

Sinds 26 oktober 1988 runnen Erik en Sonja Overmars – Hogeboom de winkel in witgoed en elektra op de hoek van de Oranjelaan en de Wetermansweg. Voorheen bevond in dit pand het kruidenierswinkeltje ENKABE van de familie Ten Kley.
Erik Overmars: “We zijn in 1988 begonnen met een winkeltje van 90 m2, dat was de oppervlakte zoals het ook was in de tijd dat Rinus en Dinie ten Kley- Zweers hier hun winkeltje in kruidenierswaren hadden”. Erik was in die tijd bedrijfsleider van de winkel onder de naam AMKO Wim Goossen die al een zaak in Wijhe bestierde en later ook nog een zaak in Zwolle-Zuid.
In 1993 is de organisatie in aanraking met Expert gekomen en werd besloten om onder die naam verder te gaan. Het pand in Diepenveen onderging een ware metamorfose, de nodige uitbreiding werd gerealiseerd waardoor een totale oppervlakte, winkel en magazijn, van zo’n 190 m2 ontstond.
Vanaf 1 april 1999 werden Erik en Sonja de nieuwe eigenaren van de Expertwinkel aan de Oranjelaan. De muur tussen de winkel en het magazijn verdween, zo ontstond een winkeloppervlakte van 190 m2. Erik: “In 2016 hebben we het kleine schuurtje aan de Wetermansweg geïntegreerd in het geheel waardoor we in totaal 210 m2 winkelruimte creëerden.

UITBREIDING
Door het verdwijnen van een aantal zaken in Deventer die vergelijkbare artikelen verkochten verdrievoudigde de omzet van Expert Diepenveen waardoor uitbreiding een serieuze optie werd. “Na contact met de gemeente Deventer bleek uitbreiding op deze locatie praktisch niet uitvoerbaar en bekeken wij andere mogelijkheden in Diepenveen of Deventer. Uitgangspunt was het zoeken naar verkoopruimte en magazijn op één locatie, in dat geval zou een totale oppervlakte van 1000 à 1200 m2 logistiek het handigst zijn.
Een dergelijke locatie is of moeilijk te vinden of het kost veel geld, daarom hebben wij besloten om het pand in Diepenveen aan te houden als opslagruimte voor witgoed en aan de Boxbergerweg 12 in Deventer onze nieuwe verkoopruimte te situeren”, zegt Erik Overmars.

Erik is inmiddels 58 jaar en zal de komende jaren geleidelijk aan minder gaan werken. Voor opvolging is al gezorgd: Jeffrey van Saane, die in het verleden al in deze zaak heeft gewerkt is twee jaar geleden weer in dienst bij Erik en Sonja gekomen maar nu als bedrijfsleider. Jeffrey gaf destijds al aan om ooit de zaak te willen overnemen. Na constructieve gesprekken is besloten dat Jeffrey in de komende jaren het roer geleidelijk aan zal gaan overnemen van Erik en Sonja.
Vanaf 13 juni aanstaande bent u van harte welkom in het nieuwe onderkomen van Expert Deventer aan de Boxbergerweg 12.

Interview en foto: Harry Mulder

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven