Examen Tuinschool leertraject succesvol afgesloten!

  • Geplaatst op 19 december 2019
Schermafbeelding 2019-12-18 om 20.03.20

Op 27 november jl. hebben drie studenten van het Tuinschool leertraject Scholing Voor Arbeid1-Groen het examen succesvol afgelegd. Er werden verschillende vaardigheden getoetst onder toeziend oog van de examinator van Katholiek Pedagogisch Centrum. Alle studenten hebben een branche-erkend certificaat ontvangen.

De Tuinschool is een initiatief van kwekerij Het Nieuwe Veld in Diepenveen voor haar deelnemers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een maatwerk leertraject op het gebied van hovenierswerk en groenvoorziening. In hun eigen tempo en onder begeleiding trainen de studenten gedurende het hele seizoen in de kwekerij  allerlei hoveniersvaardigheden. Dit varieert van zaaien, planten vermeerderen, snoeien, hekken plaatsen tot paden aanleggen, planten kennis opdoen, bomen planten en het omgaan met gereedschappen en machines.

Met hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers is dit leertraject ontwikkeld en is het lesmateriaal toegankelijk gemaakt voor de studenten van Het Nieuwe Veld. Dit leertraject is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van Het Nieuwe Veld, Groei & Bloei afdeling Deventer en particuliere giften.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top