Eten bij de Diepenveense Veldkeuken: tegen verspilling, voor verbinding

  • Geplaatst op 12 maart 2018
IMG_7236

Zaterdag 10 maart vond de try-out plaats van de zogenaamde Diepenveense Veldkeuken, die maaltijden kookt om verspilling tegen te gaan. Iedereen die wil, kan mee-eten. Zo ontstaat ook verbinding tussen de deelnemers aan het diner

Tegen verspilling, voor verbinding
Initiatiefneemster Hanne Struik: “Er wordt veel goed voedsel door bedrijven weggegooid omdat het over de datum is. Ook in Diepenveen komt dat voor. We willen iets doen tegen deze verspilling en tegelijk een leuke avond organiseren.”

Het was inderdaad een gezellige avond bij Kwekerij het Nieuwe Veld. Ongeveer 30 deelnemers kwamen de soep opeten die vrijwilligers dezelfde middag hadden gekookt. De ingrediënten voor deze soepen – er waren twee verschillende soepen gemaakt – waren geleverd door Albert Heijn en de Oosterwaarde. Allemaal producten die niet meer verkocht konden worden. Ook was er brood en het dessert was een feestelijke mix van overgebleven toetjes. De gerechten waren heerlijk en er ontstond zelfs enige strijd over welke soep nou de lekkerste was!

Iedereen kan mee-eten
Hanne Struik: “deze avond zien we als een try-out. Lukt het om van de geleverde producten iets lekkers te maken? Is er voldoende belangstelling? En, ook belangrijk: hebben de deelnemers een leuke avond?”
De meeste deelnemers troffen wel enkele bekenden uit het dorp tussen de andere deelnemers, maar veel mensen kenden elkaar niet. Eén van de deelnemers: “Het is heel leuk zo bij elkaar aan tafel te zitten. Je raakt makkelijk met andere mensen uit het dorp aan de praat.”
Iedereen die dat wil, kan mee-eten. Het is dan wel handig als je van te voren even meldt dat je komt.

Eens per maand een Soepcafé
Het is de bedoeling dat de Diepenveense Veldkeuken eenmaal per maand gaat plaatsvinden, op verschillende locaties. Hanne Struik: “We zijn al in gesprek met een aantal locaties, maar we zijn nog op zoek naar meer locaties. Ideeën zijn welkom! Deze keer waren er ongeveer 30 deelnemers, maar dat aantal mag best groter worden. Er is voldoende aanbod van producten om voor een grotere groep een maaltijd te bereiden.”

De volgende avond Diepenveense Veldkeuken zal plaatsvinden op zaterdag 14 april. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Deelname is gratis, maar er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het geld is met name nodig om pannen en servies aan te schaffen. Hanne Struik: ”Als we als Veldkeuken zelf servies hebben, kunnen we makkelijker op meerdere locaties terecht. Niet overal is voldoende servies aanwezig.”
Het was een gezellige avond en er is een bijdrage geleverd om verspilling te voorkomen. Dit smaakt naar meer!

Tekst: Menno Faber. Foto’s: Harry Vos

Ook een keer mee-eten?
Iedereen is welkom!
Informatie en aanmelden via Hanne Struik, info@kwekerijhetnieuweveld.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven