Er zit muziek in Diepenveen!

  • Geplaatst op 25 januari 2019
005_2

Muziekvereniging Sempre Crescendo, bestaande uit een orkest, slagwerkgroep en jeugdorkest “Jong Sempre”, heeft dringend behoefte aan muzikale versterking op diverse instrumenten. Sempre Crescendo is een gezellige en actieve club met een passie voor muziek. Voor hen staat met plezier muziek maken voorop. Genieten van muziek is leeftijdsloos. Daarom zijn alle leeftijden welkom bij Sempre Crescendo en bieden zij voor elk wat wils.

Jeugd
Voor de meeste muzikanten geldt, dat zij al op jonge leeftijd zijn begonnen met het bespelen van een instrument en dat kan bij Sempre Crescendo. Vanaf een jaar of 8 kunnen de meeste instrumenten bespeeld worden. De vingers moeten natuurlijk wel op de gaatjes, ventielen en kleppen passen. Enthousiaste, professionele docenten op blaasinstrumenten, slagwerk en drumstel staan klaar om hun passie en enthousiasme voor muziek over te brengen. Bovendien kan al snel begonnen worden met samenspelen in Jong Sempre, want samen met anderen muziek maken is nóg leuker!

Volwassenen
Een mens is nooit te oud om te leren en dat geldt zeker ook voor het leren spelen op een muziekinstrument. Heb je altijd al muziek willen maken, maar is het er nooit van gekomen? Of heb je vroeger een instrument bespeeld en ben je daar om wat voor reden dan ook mee gestopt? Het is nooit te laat om dat alsnog te doen of weer op te pakken. Nieuwe volwassen leerlingen en ook “herintreders” zijn van harte welkom.

Orkest
Het orkest Sempre Crescendo bestaat uit ongeveer 30 leden. Zij repeteren op maandagavond van 19.30-21.30 uur in het Kulturhus Diepenveen. Qua muzikale bezetting is het op sommige instrumenten erg krap. Zo is er vooral dringend behoefte aan versterking op klarinet, trombone, bariton en bas! Het orkest speelt een gevarieerd repertoire – van eigentijdse (pop)muziek tot soms licht klassiek – en is een graag geziene gast bij evenementen in Diepenveen en daarbuiten. Zij werken ook veel samen met andere orkesten en koren.

Slagwerkgroep
De slagwerkgroep in Diepenveen is een enthousiaste groep jonge mensen, die op een grote verscheidenheid aan slagwerkinstrumenten spelen. Zij begeleiden het orkest bij optredens en ook verzorgen zij zelfstandig gevarieerde en spetterende optredens. De slagwerkgroep repeteert op vrijdagavond, eveneens in het Kulturhus Diepenveen.

Geen eigen instrument?
Heb je geen instrument? Geen probleem! Voor startende muzikanten heeft Sempre Crescendo een verscheidenheid aan instrumenten op voorraad. Indien beschikbaar hoeft dan niet direct een duur instrument aangeschaft te worden en kan een instrument in bruikleen gegeven worden.

Deventer MuziekMaak Dag op zondag 3 februari
Op zondagmiddag 3 februari wordt de eerste Deventer MuziekMaak Dag gehouden in de Deventer Schouwburg. Dan klinkt door de hele schouwburg muziek; overal, zowel boven als beneden, in de grote zaal, de foyers en zelfs in het halletje. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen alle basisschoolleerlingen gratis meedoen aan een muzikale quiz, diverse workshops, instrumenten uitproberen en er zijn leuke optredens. Op de infomarkt is Sempre Crescendo ook aanwezig met informatie over o.a. muziekles. De slagwerkgroep van Sempre Crescendo verzorgt om 14.30 uur een optreden in de grote zaal.

Kijk voor meer informatie op www.semprecrescendo-diepenveen.nl. Heb je een vraag of wil je op een repetitie van orkest of slagwerkgroep komen kijken of meespelen? Stuur dan een mail naar info@semprecrescendo-diepenveen.nl

 

Fotograaf: Harry Mulder

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven