Een verse maaltijd van een thuiskok uit de buurt

  • Geplaatst op 24 mei 2023
thuisgekookt

Meneer Hettema krijgt dankzij Stichting Thuisgekookt twee keer per week een vers bereide maaltijd van dorpsgenoot Sanne. Meneer Hettema, die zelf nooit heeft leren koken, is dankbaar voor deze maaltijden nu zijn echtgenote op Sparrenheuvel woont. Het contact tussen hen is tot stand gekomen via Stichting Thuisgekookt en zij zijn op zoek naar meer thuiskoks zoals Sanne.

Wat doet Stichting Thuisgekookt?
Stichting Thuisgekookt verbindt mensen die tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om zelf te koken met een thuiskok uit de buurt. Sanne, die zich aangemeld heeft als thuiskok bij de stichting, kookt graag een extra bord voor haar dorpsgenoot. Volgens Sanne: “Het klikte meteen tijdens de eerste ontmoeting. Ik hou van koken en het maakt me blij om meneer Hettema een plezier te doen met een maaltijd en een gezellig praatje. Stichting Thuisgekookt vraagt me regelmatig of ik ook wil koken voor anderen uit Diepenveen, die graag een maaltijd ontvangen. Mij lukt dit niet, maar het zou geweldig zijn als meer thuiskoks zich aanmelden.

Zelf thuiskok worden?

Zou je zelf ook graag thuiskok willen worden? Op dit moment zijn er ruim 20.000 thuiskoks aangesloten bij Stichting Thuisgekookt. Als je ook geniet van koken en graag maaltijden wilt delen met een buurtgenoot, bekijk dan de website van Stichting Thuisgekookt om te zien of het iets voor jou is.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven