Een onvergetelijk voetbalkamp boordevol plezier

  • Geplaatst op 18 juni 2019
7574a458-671a-4b8c-88be-df6577e5c27b smal x

Het 53ste DSC-jeugdvoetbalkamp was wederom een groot feest. Dit jaar stond de ‘Nations League’ op het programma. De kinderen werden verdeeld in acht teams verspreid over Europa (België, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Italië). Omdat het zo’n te gek kamp was, hebben we hier nog even een terugblik.

Vrijdag
Om 17:00 vertrok de bus richting ‘de Haverkamp’ in Hengelo. Een busreis van drie kwartier waarbij de stemming er al goed in zat. De bus wordt normaal gebruikt voor uitwedstrijden van FC Twente supporters, maar ik denk dat de jeugd van VV Diepenveen qua sfeer dichtbij kwam. De aankomst in Hengelo was goed verlopen en de kinderen voelden zich al gauw thuis, dit was wederom te merken aan de stemming en het eindeloze gezang. Nadat Esther en Astrid van de organisatie de regels nog maar eens duidelijk hadden aangekaart, werden de slaapkamerindeling en de teams bekendgemaakt. Alle kinderen konden naar hun kamer toe om hun bedden op te maken.

Nadat dit allemaal gebeurd was, kon er dan eindelijk gevoetbald worden. In de poule moesten er drie wedstrijden gespeeld worden, waarna de kruisfinales werden gespeeld. België bleek uiteindelijk de sterkste te zijn nadat zij de finale hadden gewonnen. Aansluitend aan het voetbaltoernooi kreeg iedereen een broodje hamburger aangeboden door Snack & Lunchroom Matthijs. De hamburgers smaakten zeer goed, degene die eigenlijk nog niet genoeg hadden konden nog een broodje roosteren boven het kampvuur. Binnen was er nog muziek en kwam er nog een polonaise aan te pas; in polonaise gingen we naar bed. En het bleef nog lang onrustig in de eerste nacht…

Zaterdag
Toet toet! De toeter galmt door de slaapzalen, het is 7:30. Opstaan! en aan het ontbijt, want de O8 en de O9 komen eraan! Iedereen zat om 8:00 aan het ontbijt (verzorgd door Albert Heijn Middeldorp). Nadat het ontbijt goed had gesmaakt en alle buikjes waren gevuld, werden de O8 en de O9 als helden onthaald, voor sommigen hun eerste kamp en voor anderen de tweede keer. Nadat alle spelers van de O8 en de O9 hun plekje hadden gevonden, konden we door met het programma van de zaterdag.
We begonnen binnen met het zitvoetbaltoernooi, dit leverde ontzettend veel plezier op bij de kinderen en zorgde voor een heel goed begin aan de zaterdag. Met Patrick Kieftenbeld als scheidsrechter inclusief VAR, en Mennan Suslu als omroeper werd er gezorgd voor een hoop entertainment. Nadat buiten de buien waren opgeklaard en binnen de zitvoetbalarena’s waren opgeruimd, konden we buiten aan de gang met het voetbaltoernooi. Ook nu werden er eerst drie wedstrijden in de poule gespeeld en daarna kwamen de kruisfinales. Hieruit bleek België opnieuw de sterkste.

Voetgolf in het bos
‘s Middags zijn we het bos in geweest en hebben we voetgolf gedaan, de route ging dwars door het bos heen en bij verschillende honken was er een opdracht. Nadat de voetgolf afgelopen was, kregen de kinderen een uurtje vrije tijd, de buikschuifbaan en het springkussen maakten overuren tijdens het heerlijke weer. Er werd een wedstrijd gehouden op het springkussen en uiteindelijk bleek Thomas Alberts de snelste met een tijd van 9 seconden. Heel knap Thomas! Nadat iedereen uitgespeeld was, kregen alle kinderen een bakje patat met een frikandel (mede mogelijk gemaakt door Snack & lunchroom Matthijs).
 

 

Geen kamp zonder een vossenjacht 😉
‘s Avonds gingen we het bos in voor een vossenjacht. Hier moesten de kinderen de vossen zoeken, waarbij ze een vraag juist moesten beantwoorden om een letter te krijgen. Hadden ze alle vragen goed? Dan kregen zij het woord ‘Lieke Martens’. Tijdens de vossenjacht moest er wel worden opgepast voor de tikker. Die kon roet in het eten gooien door de teams te tikken. De vossenjacht was een groot succes en de kinderen gingen moe maar voldaan terug naar de accommodatie. Helaas hadden we veel last van teken. We hopen dat alle ouders thuis alles nog eens goed hebben nagekeken en dat de kinderen hier geen last meer van hebben. Later in de avond was er wederom een kampvuur en ging de muziek nog maar eens een keertje aan. De tweede nacht was het opblijven voor de een wat zwaarder dan voor de ander, dus gingen de meeste oogjes al gauw toe. Een heel goed plan, want voor zondag hadden we nog genoeg activiteiten staan.

Zondag
Nadat de wekkertjes om 8 uur gingen, zaten we om 8:30 aan het ontbijt. Na het ontbijt begon het inpakken van de tassen, alle hoeslakens werden van de matrassen gehaald en de tassen werden verder ingepakt. Nadat alles was geregeld, zijn we verder gegaan met het programma. Als eerste honkvoetbal, met zwembadjes op de honken. Dit zorgde uiteraard voor een kleine verkoeling maar bovenal voor hilarische beelden. Met als winnaar Spanje.

’s Middags werd het ‘Skiet um van de fiets’ geïntroduceerd, elke speler mocht drie ballen schieten op Daan en Mathijs die het avontuur op de fiets aandurfden. Met Daan en Mathijs is alles in orde, de fietsen kunnen helaas naar de sloop, het belangrijkste was dat ook dit onderdeel weer zorgde voor veel plezier en een lach op het gezicht van de kinderen. Er waren nog twee toppers in het zonnetje gezet: Thijs Middeldorp, omdat hij in zijn eentje de bezem pakte en zijn kamer op ging ruimen. En Friso Geurtsen kreeg een nop van een schoen tegen zijn oog aan, wat zorgde voor een kleine bloeduitstorting, wat hem dan weer kroonde tot de pechvogel van het kamp – hiervoor kreeg hij een cadeau. Het vertrek van de bus was om 14:30 richting de Zunnebargh, waar alle ouders hun kinderen weer in de armen konden sluiten.

Extra dank aan de sponsoren
Nogmaals een extra dank aan alle sponsoren van het kamp!

  • RB tweewielers, Holland Auto’s, Machine Fabriek Geurtsen, Lotec Zwembadtechniek, Belisol, De Spil, Gooiker, Hart of her, EM Finance, Erik Struik Autobedrijf, Global Footbal Academy, Multicopy, Daxis ICT
  • en in het bijzonder Albert Heijn Middeldorp voor het lenen van de bus, waarin veel spullen zijn vervoerd,
  • en Snack & Lunchroom Matthijs voor de patat, de frikandellen en de hamburgers. Mooi dat het zo kan!
  • Ook een grote dank aan alle vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat de kinderen genoten hebben dit weekend.

Zonder jullie was dat niet gelukt. Bedankt!

Groot compliment aan de kinderen
Als organisatie kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd en gezellig kamp. En willen wij de kinderen een groot compliment geven. Iedereen heeft zich goed gedragen en de sfeer was constant gezellig, iets waar we trots op kunnen zijn en volgend jaar willen doorzetten! We zien jullie volgend jaar graag terug. Tot ziens!

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven