Een leerzaam duel Go Ahead Eagles-DSC O15-1

Foto 13-11-19 21 12 48

Diepenveen O15-1 speelde woensdag 13 november tegen Go Ahead Eagles O15-1. Een ware David tegen Goliath waarin het verschil tussen de twee teams ook duidelijk werd.

Het elftal van Dave Willemsen en Milan Rouwenhorst deed er alles aan om het de Deventer ploeg zo lastig mogelijk te maken. Dat lukte bij vlagen. Uiteindelijk werd de individuele klasse, en het ontzettend hoge tempo in het positiespel van Go Ahead Eagles de jongens van Diepenveen te veel.

Een goede eerste helft 
De wedstrijd begon voor Diepenveen veel belovend, ze wisten het een kwartier lang vol te houden om geen tegendoelpunt te krijgen, Keeper Marin bracht tot twee keer redding en hield zijn ploeg in de openingsfase op de been. Na een kwartier voetballen kwam dan uiteindelijk toch de openingstreffer op het scorebord. Daarna volgde er een korte fase waarin Diepenveen een kans leek te hebben op een doorbraak.
Spits Max van Dam brak één keer gevaarlijk door, maar werd net op tijd van de bal gezet door de centrale verdediger van de ‘Eagles’.
Niet veel later werd het ook nog 0-2 en gingen beide ploegen uiteindelijk rusten met een 0-3 stand.
In de eerste helft hield Diepenveen het veld compact waardoor Go Ahead steeds op zoek moest naar de zijkanten, ook daar werd weer goed druk gegeven door de backs, en de buitenspelers die kwamen helpen. Een goeie eerste helft waarin Diepenveen lef en felheid liet zien tegen een tegenstander waar je van weet dat het lastig gaat worden.

Verschil tussen de beide ploegen
De lef en felheid van de eerste helft viel helaas weg in de tweede helft. Hierin werd duidelijk het verschil gemaakt door de fitheid en de conditie van de spelers van Go Ahead Eagles.
Rechtsbuiten Nick Nuesink zei, met een moegestreden gezicht nadat zijn directe tegenstander er voor de 20ste keer overheen ging tegen zijn trainer ‘Hij loopt nu alweer weg, moet ik er weer achteraan?’.
Ook kampten er veel spelers met pijntjes en vermoeidheid. Een mooi voorbeeld van het verschil tussen de beide ploegen. De 0-5 kwam al snel op het scorebord en breidde zich uit toch 0-6 en 0-7, de uitslag na het eindsignaal van de scheidsrechter Alfred Huisman werd uiteindelijk 0-8.

Klik op de foto voor nog meer foto’s (gemaakt door sportfotograaf van Go Ahead Eagles) van het duel Go Ahead Eagles-DSC O15

Een leerzame pot, waarin Diepenveen kennis leerde maken met het tempo, de conditie, het veldspel en de fysieke kracht van een ‘Betaald Voetbal Organisatie’. Een fantastische ervaring voor de O15-1, een ervaring die je nooit meer vergeet. En een ervaring waar je een hoop van leert.
Trainers Dave Willemsen en Milan Rouwenhorst waren na afloop trots op hun ploeg. ’Een wedstrijd waar je van leert, en nog lang over na kan praten’.

Zaterdag speelt de O15-1 van Go Ahead Eagles tegen Quick Boys de kampioenswedstrijd. Diepenveen speelt zaterdag tegen WSV en probeert de koppositie in de 1ste klasse te handhaven.
Met een leermoment als deze kan er niet veel misgaan voor de ploeg van Dave en Milan.
Heel veel succes dit weekend!

Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven