Een kijkje in de kast: Landelijke open imkerijdag.

  • Geplaatst op 10 juli 2018
IMG_2259 verkleind

Op zaterdag 14 juli is de kwekerij/imkerij Het Nieuwe Veld open voor de landelijke open imkerijdag. Jong en oud is welkom van 10.00 – 16.00 uur .

Bezoekers kunnen met de imker het hele proces van honingafnemen, honingslingeren tot en met de potjes vullen meemaken. Er zijn rondleidingen met een imker langs de verschillende bijenkasten en u kunt een bezoek brengen aan de nieuwe insectenvriendelijke voorbeeldtuintjes van Groei&Bloei en de bijenweide.

Kinderen mogen zelf een insectenhotel maken en er is een educatieve bijenspeurtocht uitgezet door de tuinen van de kwekerij. In de theetuin kunt u genieten van koffie of kruidenthee uit de tuin en een heerlijk stukje honingtaart.

Verder kunt u de tuinen van de kwekerij bezoeken en in de verkoophoek rondkijken voor een geschikte bijenplant. In deze droge tijd is water ook voor de insecten heel belangrijk daarom dit jaar speciale handgemaakte drinkbakken voor bijen.

Zaterdag 14 juli 10.00 – 16.00 uur  Kwekerij het Nieuwe Veld, Boxbergerweg 46, 7431 PN Diepenveen. www.kwekerijhetnieuweveld.nl

Info: Hanne Struik tel. 06-53972168

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven