Een kijk in de keuken bij VV Diepenveen

  • Geplaatst op 28 april 2020
Voorpagina TOP 2

Het voetbal ligt alweer een tijdje stil. Dat is helaas de realiteit. Bij Diepenveen zitten de technische mensen in ieder geval niet stil. Ze bereiden zich in alle rust voor op de hervatting van de belangrijkste bijzaak van het leven.

Technisch ontwikkelingsplan (TOP)
Als eerste punt heeft het kersverse Hoofd-Jeugdopleiding (HJO) Patrick Kieftenbelt een Technisch Opleidingsplan (TOP) geschreven.

Het geschreven TOP wordt door Patrick Kieftenbelt toegelicht: “Bij Diepenveen is er veel enthousiasme en dat is fantastisch! Maar het belangrijkste is dat er een visie is die wordt gedragen. Met behulp van een visie is het gemakkelijker om trainers te begeleiden, door steeds vast te houden aan onze visie.” Diepenveen wil aan de slag met de volgende speerpunten:

  • Voor structuur zorgen binnen de jeugdopleiding.
  • Nadruk op technische ontwikkeling van O8 t/m O11
  • Nadruk op technische ontwikkeling en trainen op spelprincipes bij O13 t/m O15
  • Uitvoeren van de spelprincipes bij O17 t/m O19

Patrick Kieftenbelt: “Het belangrijkste is dat de visie ook overgedragen wordt op de voetballers die in de lagere teams spelen. We moeten af van het idee dat alleen de selectieteams hier baat bij hebben. Ieder kind moet op zijn of haar niveau kunnen groeien.”

Een karrevracht aan oefenstof
We hebben binnen Diepenveen, naast de huidige trainers en leiders, 14 trainers, spelend in de junioren of net spelend in de senioren, bereid gevonden om voor een groep te staan.

Patrick Kieftenbelt: “Ik ben heel erg trots op zo’n grote groep jongeren die zich betrokken voelt bij de jeugdopleiding, want op deze manier leert jeugd van jeugd.” Daarnaast krijgen de trainers bij Diepenveen ook nog eens een flinke bagage mee, er komt een document van 192 oefeningen beschikbaar voor alle trainers van Diepenveen.”

Deventer voetbalcup
Het O23 elftal van Diepenveen neemt deel aan de Deventer voetbalcup. We zijn blij om te constateren dat de drie jaren in de Beltona Competitie er toe hebben geleid dat steeds meer junioren zijn overgegaan naar de senioren. Dat is ons zo goed bevallen dat we dit nu doorzetten met de Deventer voetbalcup. Zo krijgen de jongste senioren en de oudste junioren de kans om zich te ontwikkelen.

Patrick Kieftenbelt: “De ervaring die jonge spelers opdoen is het belangrijkste. Daarnaast is Diepenveen een club in de gemeente Deventer en vinden wij het mooi om aan dit initiatief deel te nemen.”

Voetbal Academie
Na een aantal jaren van afwezigheid is de Voetbal Academie van Diepenveen weer terug. Daarmee zet Diepenveen een mooie stap en gaat het een samenwerking aan met Voetbalschool Impuls.

Patrick Kieftenbelt: “Door de samenwerking met Impuls en het feit dat de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles O14 en de assistent trainer van Go Ahead Eagles O15 bij Impuls werken, prikkelen we de kinderen bij Diepenveen om technisch nog beter te worden. Daarnaast is het ook heel leuk om op je eigen niveau en op je eigen tempo steeds een stapje beter te worden in het voetballen. Zo werken we extra aan een van onze belangrijkste speerpunten: technische ontwikkeling.”

Sam Beukema toernooi
Patrick Kieftenbelt: “Wij hebben bij Diepenveen een fantastisch complex, heel veel enthousiaste mensen en we hebben een link met spelers die hun carrière voortzetten bij dichtbijzijnde profclubs. In het bijzonder Sam Beukema die een vaste basisplaats bij Go Ahead Eagles af wist te dwingen. Daar zijn we heel erg trots op. Toen het idee van dit toernooi ontstond kwamen we uiteraard bij Sam uit als naamgever. Sam was er trots op en wij kunnen daardoor bouwen aan een mooi toernooi. Door dit toernooi te organiseren geven we de vereniging wederom een boost. Want naast de andere twee veldtoernooien en drie zaaltoernooien krijgen we ook ons eigen Talent toernooi met een BVO deelnemersveld.”

 

Met dank aan: Patrick Kieftenbelt
Tekst: Mathijs Bolink

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven