Een geslaagde opening van het sportieve DSC-voetbalseizoen

  • Geplaatst op 26 september 2019
Afbeelding kick off 1e team

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

Dit jaar stond wederom de Kick-off op het programma. Met een sponsorloop, het ‘ouder-kind toernooi’ en de eerste wedstrijd van het seizoen voor het 1ste waren er dit jaar genoeg ingrediënten voor een knallend begin van het seizoen

De vroege vogels van de Kick-off
Om 10:00 begon de grote dag met de sponsorloop voor de Bukomanisimbi Eagles. Maar voordat de ingeschreven hardlopers zich mochten melden aan de start werd er eerst een warming up gegeven onder leiding van Harry Rutgers en Marc Hoekstra. De training werd met veel plezier ontvangen door de kinderen en door de ouders aan de kant. Met veel enthousiasme volgde alle kinderen de voeten van de trainers. Kappen, draaien, kappen en nog een keer draaien. En als afsluiter voordat de sponsorloop helemaal zou beginnen werd er nog over de speedladder gelopen zodat de voetcoördinatie van deze hardlopertjes eventjes goed warm werd gedraaid.

Iede Schokker en Coen Temmink geven het goede voorbeeld
Na de warming up was het dan eindelijk echt tijd voor de sponsorloop. Deze werd onderverdeeld in 2 groepen. Bij beide groepen liepen er twee hazen voorop. Dit waren Iede Schokker en Coen Temmink. Ze zorgden ervoor dat alle kinderen netjes buiten de lijnen liepen, dat ze tijdens het lopen sportief bleven en de regels bleven volgen. Leuk voor Iede en Coen om weer eens terug te zijn op het veld waar het allemaal begon, en waar ze werden gescout voor hun huidige club Go Ahead Eagles (019-1). En daarnaast een compliment om zon beetje 10 rondjes te lopen op je vrije zondagochtend, echte topsportmentaliteit dus!

Boudewijn Aalink en Pierre James Jansman winnen sponsorloop
Na zwoegen en zweten bleek er bij de eerste groep maar één de snelste te zijn: Boudewijn Aalink. Bij de grote groep was Pierre James Jansman de winnaar (zie foto). Pierre had een grote afstand op de anderen en vierde zijn binnenkomst met een ware 360 graden draai in de lucht. Maar buiten de winnaars om verdient ieder kind die meedeed aan deze sponsorloop een groot compliment. Hardlopen voor het goede doel, terwijl je de dag ervoor nog een wedstrijd hebt gespeeld en je eventjes erna nog tegen je vader en moeder moet spelen. Jullie hebben het geweldig gedaan! Met dank aan het Zone College en VV Diepenveen.

De familieclash
Het ene evenement loopt over in het andere. Want om 11:00uur werd er afgetrapt voor het ‘ouder-kind toernooi’. Dit geeft jaarlijks weer een fantastisch beeld. Altijd willen winnen van je ouders, ook al zijn ze groot en sterk. En andersom natuurlijk altijd willen winnen van je kind, al is die nog zo snel en ongrijpbaar. Als eerste speelde de mini’s tot de 09’s. Toen zij klaar waren, stond er een ware lunch voor hen klaar. Met dank aan de activiteitencommissie, die de organisatie van de Kick-off in handen heeft.

Terwijl de mini’, de 08’s en de 09’s hun lunch opeten, spelen de 010’s en de 011’s tegen hun ouders. Ook zij waren uiteraard getergd om te winnen van deze felbegeerde tegenstander. Na de wedstrijd poseerde Wim ter Mate samen met zijn zon Joël ter Mate voor een foto. Dit deden ze nadat Joël trots vertelde zijn vaders team met 9-7 te hebben verslaan. Wederom zorgde het ‘ouderkind toernooi’ dus voor een mooi begin van het voetbalseizoen voor de pupillen van V.V. Diepenveen.

 

De rentree van het 1ste in 3de klasse
Hoewel het 1ste pas om 14:00 aftrapte, waren Rinus Zomer en Jan Berends om 11.30uur al bezig met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Rinus pompte alle ballen op, terwijl Jan in de kleedkamer de shirtjes aan het ophangen was. ‘Anders is het allemaal zo rommelig, daar hou ik niet van. De voorbereiding moet altijd goed zijn’, reageerde Jan op de vraag waarom hij dit allemaal zo vroeg deed. Al jaren staat Jan Berends samen met Rinus Zomers dag en nacht klaar voor het 1ste en zorgen ervoor dat de voorbereiding altijd in orde is. Aan de voorbereiding lag het dus in ieder geval niet. Om 14:00uur kwamen beide teams het veld op. Ook de opkomst was goed verzorgd, elke speler van het 1ste had een pupil van Diepenveen aan zijn hand. En voorop liepen twee kinderen, met beide een vlag in de hand, om de elftallen op weg naar de middencirkel te begeleiden. Lees hieronder het verslag van de wedstrijd van VV Diepenveen zelf.

Het verslag van de openingswedstrijd
De spelers van Diepenveen begonnen met goede moed en gezonde spanning aan de wedstrijd. Toch bleef het positieve hoogtepunt bij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Diepenveen kwam met 1-0 voor. Het feit dat keeper Witteveen zich binnen 20 minuten al ontpopt had tot man of the match zei genoeg. Helios herpakte zich en stelde nog voor de rust orde op zaken. Het scorebord gaf 1-3 aan toen het rustsignaal klonk.

Helios blijkt maatje te groot
Ook de tweede helft bleek Helios een maatje te groot voor onze jonge, onervaren ploeg. Na de 1-4 was de ban gebroken en konden de bezoekers uitlopen naar een 1-7 voorsprong. Het laatste kwartier werd er niet meer gescoord en het eindsignaal werd met opluchting begroet door de thuisploeg. Het is zaak om de rug te rechten, want volgende week wacht de uitwedstrijd tegen AZC. We gaan niet bij de pakken neerzitten, volgende week beginnen we gewoon weer op 0-0!

 

Persconferentie met Erik van Luttikhuizen
Na de wedstrijd werd er door Erik van Luttikhuizen een persconferentie gehouden met de trainers en aanvoerders van beide ploegen. Dit was erg leuk om mee te maken. Natuurlijk wilden de woordvoerders van de thuisploeg niet te lang uitweiden over deze wedstrijd die met 1-7 werd verloren.

Een groot compliment voor de organisatie van de Kick-Off!
Al met al kan VV Diepenveen terugkijken op een geslaagde opening van het voetbalseizoen, hoewel met een ietwat bittere nasmaak. Het belangrijkste is dat zon beetje 60 á 70 kinderen een geweldige dag hebben gehad waarin ze zich volledig hebben vermaakt. Een groot compliment voor de organisatie van de Kick-Off en voor VV Diepenveen zelf. Een goed begin is het halve werk!

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven