Duurzame nieuwbouw bij oude tennisbaan Diepenveen

  • Geplaatst op 18 maart 2018
tennisbaan

Op de locatie van de oude tennisbaan en de voormalige bibliotheek aan de Burgemeester Crommelinlaan in Diepenveen komen 36 duurzame woningen zonder gasaansluiting. Dat zijn ontwikkelaar Plegt-Vos en de gemeente overeengekomen. Voor de plannen moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “We zijn als college blij dat hier een mooie mix van duurdere en betaalbaardere woningen wordt gebouwd. Ook hier worden de woningen gasloos en zo duurzaam mogelijk. Dat wordt langzamerhand de nieuwe standaard en heel gewoon.” De woningen worden in diverse marktsegmenten aangeboden. Op de bibliotheeklocatie, die ook verkocht is aan de ontwikkelaar komen 4 2-onder-een-kapwoningen met een prijs van tussen de 300.000 en 365.000 euro, en 2 vrijstaande woningen. De tennisbaanlocatie wordt ingevuld met 30 rijwoningen. Daarvan hebben er 7 een prijs tot  200.000 euro. De overige woningen kosten tussen de 200.000 en 265.000 euro.

Parrallel aan de monumentale bomenrij aan de Van Doetinchemlaan is een brede groene parkstrook gepland. Er komt een woonhofje, en rondom het gebied is veel ruimte voor groen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven