DSC Gymnastiek actief op sportpark De Zunnebarg

  • Geplaatst op 14 mei 2020
Gymles Madelon buiten 12-05-2020 (12)

Het is even wennen om niet te gymmen in de sportzaal van het Hof. De (kunst)grasvelden op het sportpark van DSC in Diepenveen bieden echter een prima alternatief.

Sporten in de buitenlucht
Sinds deze week kunnen jeugd en volwassenen van de afdeling gymnastiek van DSC in Diepenveen in de buitenlucht sporten. Het is natuurlijk een domper voor alle zaalsporters dat er nog geen groen licht is voor het uitoefenen van sporten in de zaal. Door creatief te zijn en snel te schakelen en handelen is het gelukt om de gymleden toch weer actief te laten zijn en elkaar weer te ontmoeten.

Sportpark
DSC is een omnivereniging die beschikt over een sportpark. Het hoofdbestuur onderhield het contact met de Gemeente Deventer. De afdeling voetbal heeft alle benodigde maatregelen getroffen om het sportpark coronaproof te maken. Daarna is door de firma Kawin (Harry Kastelein) een aantal toestellen en materialen naar het sportpark gebracht. Met de inzet van ouders als coronacoördinator tijdens de lessen en het informeren van alle leden over de regels kon het startsein op groen.

Lessen
Afgelopen maandag was de aftrap voor de eerste jeugdleden onder leiding van Kaira Kruitbosch. Dit was natuurlijk spannend voor zowel de jeugd als voor de leiding. Ondanks dat de temperatuur koel was bleef het droog. En dat is wel een voorwaarde om met toestellen iets te kunnen doen.
’s Avonds wat het de beurt aan de dames voor de pilatesles onder leiding van Jo-Anne Tempelman. De opkomst was groot, iedereen had zichtbaar weer zin om de lessen op te pakken. Ondanks het koele weer waren de reacties positief. Het blijft natuurlijk improviseren met de mogelijkheden voor een gymvereniging. Het is daarnaast ook mooi te zien dat op het ene veld door de voetbal of de handbal wordt getraind en het andere veld een gymles of pilatesles wordt gegeven. Een mooi samengaan van DSC als omnivereniging.

Beweegles voor senioren
De meeste gymgroepen zijn nu weer samen actief met uitzondering van de twee seniorengroepen. Hiervoor ligt het iets lastiger. De met name wat oudere leden van deze groepen vallen in een risicogroep. Leidster Sietske van de Veer geeft wel via Deventer TV (DRTV) zowel op radio als op de TV een aantal keren per week een beweegles waaraan deze leden dus thuis mee kunnen doen.

Samenwerking

In deze bijzondere tijd realiseer je je dat er in ons dorp en binnen de vereniging DSC een heel aantal vrijwilligers zijn die met hun enthousiasme, inzet en een goede samenwerking nieuwe dingen mogelijk maken waaraan we voorheen niet dachten. Deze mensen zijn onmisbaar voor de dynamiek in het dorp en in het verenigingsleven.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven