DSC Afd. Gymnastiek op schoolplein Slingerbos

  • Geplaatst op 11 februari 2021
webmail
De gymnastiekjeugd van DSC in Diepenveen mocht niet naar school en ook waren ze niet welkom in de gymzaal vanwege de coronamaatregelen. En juist de kinderen hebben beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen.
De Slingerbos
De kinderen misten hun vriendjes en vriendinnetjes. Buiten spelen en sporten mocht al die tijd wel. Dus bedacht de gymvereniging van Diepenveen een alternatief in plaats van turnen in de gymzaal. Het schoolplein van OBS Het Slingerbos is voorzien van unieke klim- en klautertoestellen en ook van speltekeningen op de grond. In overleg met Steven Diepenveen, directeur van OBS De Slingerbos, mogen de jongste gymleden wekelijkse  een uurtje gymmen en spelen op het schoolplein onder leiding van juf Madelon Blankenstein. De pret is van de kinderen af te lezen omdat ze elkaar weer zien.
Sportpark DSC
De jeugdleden van de oudere gymgroepen vermaken zich een uurtje per week op het kunstgrasveld op het sportpark in Diepenveen. Het is dan wel niet met toestellen maar met wat attributen kunnen er toch spelletjes gedaan worden.
“Belangrijkste is dat we de kinderen iets van beweging aan kunnen bieden”, aldus Lean Kolkman voorzitter van de afdeling Gymnastiek. “Met een beetje improviseren en wat goede wil kom je al heel ver. Kinderen vinden het fijn elkaar weer te treffen en zich te mogen uitleven. We hopen dat het weer ook een beetje mee zit, zoals ook dit voorjaar het geval was”.
Voor de volwassen leden worden er een aantal lessen zoals gym en pilates digitaal gegeven.
Natuurlijk kijkt iedereen er weer naar uit om elkaar fysiek weer te ontmoeten. Tot die tijd moeten we allemaal ons beste beentje voor zetten en creatief zijn.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven