Druk bezochte en feestelijke opening van kunstexpositie in het Kulturhus

  • Geplaatst op 11 november 2019
IMG_0464

Afgelopen zaterdag 9 november opende schrijver, columnist en presentator Özcan Akyol – ook bekend als Eus – in het Kulturhus de tweedaagse expositie van het Kunstenaars Collectief Diepenveen (KCD), dat dit jaar twintig jaar bestaat. De opkomst was groot, je kon over de hoofden lopen!

Welkomstwoorden
Nadat Anne Kooij (van het KCD) en Marianne Huibers (voorzitter van het Kulturhus) kort het woord hadden gevoerd, vertelde Eus waarom hij zich thuis voelt in Deventer. We kennen hem onder meer van het programma Sterren op het doek, waarin een bekende Nederlander door drie schilders wordt geportretteerd en daarbij door hem wordt geïnterviewd.

Eric Stroebel
Toen Eus de werken van de Diepenveense kunstenaars alvast had mogen bekijken, ontdekte hij dat zijn eigen huis toevallig op een van de werken staat – en wel op een Deventer schilderij van Eric Stroebel. Dit jaar is er op de expositie voor het eerst ook werk te zien van Eric zelf, die zolang de schildergroep al bestaat, hen begeleidt met raad en daad.

Eerste Pakje Kunst
Aan Eus ook de eer om het eerste Diepenveense ‘Pakje Kunst’ uit de automaat te halen. De tentoonstelling is alweer voorbij helaas, maar de automaat met Pakjes Kunst (2 x 2 euro per pakje, het is een verrassing wat erin zit) blijft vier weken in de bibliotheek staan. Een leuk cadeautje voor sinterklaas of kerst.

Nieuwe bestemming voor sigarettenautomaten
Op meer plekken in Nederland (waaronder boekhandel Praamstra) staan automaten waar geen pakjes sigaretten meer uitkomen, maar in hetzelfde formaat een klein kunstwerkje met een kaartje met informatie over de kunstenaar. Voor de automaat in het Kulturhus zijn Diepenveense kunstenaars aan het werk gegaan. Wil je meer weten over dit sympathieke initiatief, lees dan hier verder.

Het KCD heeft inmiddels een eigen website. Daarop is meer te lezen over de leden, hun werkwijze, exposities en nieuwsbrief.

Tekst en foto’s: Marianne Lahr

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven