Drie voorstellingen ‘Hemels verlangen in Diepenveen’, lees snel verder…

  • Geplaatst op 1 november 2019
thumbnail_poster-voorkant-HViD

De theatervoorstelling ‘Hemels verlangen in Diepenveen’ over het voormalig nonnenklooster speelt 2 en 10 november 2019 in de Dorpskerk van Diepenveen.
Op 1 november is de try-out in de Fermerie te Deventer. Voor de voorstelling, onder regie van Kathenka Woudenberg, werken de Vrouwen van Bet samen met Vocal Group No Romeo’s uit Gorssel.

Nonnenklooster
Aanleiding voor de voorstelling zijn de verhalen van de vrouwen van het Diepenveense nonnenklooster uit de vijftiende eeuw en de interessante parallellen naar onze tijd. ‘Hemels Verlangen in Diepenveen’ speelt zich af in de Dorpskerk te Diepenveen, dat in de vijftiende eeuw als kapel voor het nonnenklooster diende. Op deze historische plek liet een hechte gemeenschap van gelijkwaardige vrouwen het beeld dat anderen van hun hadden en de rol die de maatschappij hun oplegde, los. Ze gingen, afgesloten van de harde, wrede wereld, op zoek naar verlossing.

Drie voorstellingen
1 november 2019, 20.00 uur, try-out in de Fermerie te Deventer
2 november 2019, 20.00 uur, première in de Dorpskerk van Diepenveen
10 november 2019,16:30 uur, matinee in de Dorpskerk van Diepenveen

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven