Dorpsplein Diepenveen in gesprek met Jacqueline en Maud van beautysalon Owell

IMG_2600

Aan de Olsterweg, omringd door hoge bomen en groene struiken, bevindt zich de massage- en beautysalon Owell. Ik ben in gesprek met Jacqueline Keijzer en haar dochter Maud. Samen met andere dochter Lian verzorgen zij sinds enkele jaren massages en gezichtsbehandelingen. Tevens kun je er terecht voor het laten stylen van je wenkbrauwen en je nagels van gellak laten voorzien. Bij Owell kan alles ‘op-maat’ verzorgd worden.

Jacqueline vertelt hoe zij hier vijf jaar geleden zijn begonnen, nadat haar man Rob zijn vaste baan verruilde voor de sauna en wellness wereld. Dat leek haar ook wel wat. Het geven van massages in combinatie met schoonheidsspecialiste waren altijd al haar passie. Na het volgen van de benodigde opleidingen en het opdoen van veel ervaring in de praktijk is zij haar salon gestart. “In onze tuin hadden we daarvoor de ideale ruimte: een houten schuur is verbouwd tot twee sfeervolle en warme ruimtes waar behandelingen op maat gegeven worden. Dat kan een combi zijn van gezichtsbehandeling, met een rug-/hand-/voetmassage en het verzorgen van nagels of wenkbrauwen. Sinds tweeënhalf jaar hebben we een goedlopende salon, waar mensen uit Diepenveen en ver daarbuiten ons weten te vinden.”

Waar Jacqueline vooral de diverse massages en gezichtsbehandelingen verzorgt, kun je bij Maud terecht voor de perfecte wenkbrauwen, gellak nagels, spray tan en gezichtsbehandelingen. Lian is nagelstyliste.

Jacqueline: “Wij gaan voor de totale beleving, waarbij ook de ontspanning een belangrijk onderdeel is. We werken met merken met natuurlijke ingrediënten, die vrij zijn van siliconen, parabenen en dierlijke grondstoffen.”

De verbouwing van de schuur is destijds door Rob zelf gedaan. In eerste instantie dacht hij daar de ideale werkschuur te kunnen realiseren, maar daar hebben Jacqueline en haar dochters een stokje voor gestoken: ze zagen daarin de ideale ruimte voor hun salon! Er is gebruikgemaakt van veel hout, goed uitgedachte verlichting, een leistenen muur en veel comfort.

Jacqueline: “We merken dat het fijn is om in een dorp te wonen en hier onze salon te hebben. Mensen vinden het fijn om niet naar de stad te hoeven voor deze uitgebreide mogelijkheden. Het biedt de perfecte ontspanning en is goed voor je huid, maar ook voor je innerlijke welzijn.

Behalve voor sportmassage en stevige massage kun je er ook terecht voor bindweefselmassage. Naast dat ik in Polen een opleiding heb gevolgd in massage, heb ik mij nog gespecialiseerd bij Bodyfix in Amsterdam in bindweefsel-gezichtsmassage en in mei zal ik een opleiding volgen om mij meer te gaan specialiseren in bindweefselmassage voor de benen.”

Maud: “We vinden het belangrijk om steeds bij te scholen, de nieuwste trends te volgen en de beste producten te gebruiken. We hechten veel waarde aan het werken met milieuvriendelijke en natuurlijke ingrediënten, die ook goed zijn voor de gevoelige huid.”

Jacqueline, Maud en Lian merken dat steeds meer mensen hun salon weten te vinden, vaak ook door mond-tot-mondreclame.

Maud zegt daarover: “We horen ook vaak: ‘we fietsten hier toch dagelijks langs en wisten eerst niet dat hier een beautysalon zat.’ Of: ‘we reden langs en raakten nieuwsgierig, dus we hebben maar eens een afspraak gemaakt.’ Dat is leuk!”

Kijk ook eens op de website: www.owell.nl.

Interview/foto’s: Jacqueline Reit

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK