Dinsdag 18 september inloopavond locatieverkenning biomassacentrale Steenbrugge

  • Geplaatst op 17 september 2018
lokaties biomassacentrale

De gemeente Deventer, Ennatuurlijk en Woonbedrijf Ieder1 nodigen u uit voor een inloopavond over de locatieverkenning voor een biomassacentrale in de omgeving van Steenbrugge. De inloopavond vindt plaats op dinsdag 18 september bij Theehuis Bij van Bruggen aan de Wechelerweg 52 te Deventer. U kunt binnenlopen tussen 19.00 en 21.00 uur.

Achtergrond

De bewoners van Steenbrugge hebben geen cv-ketel in hun woning, maar verwarmen hun huis en kraanwater via het bestaande warmtenet of een individuele aardgasvrije voorziening, zoals een warmtepomp. Het warmtenet maakt nu nog gebruik van aardgas, maar de gemeente, Ennatuurlijk en Woonbedrijf Ieder1 hebben afgesproken dat vanaf 2021 ook het warmtenet in Steenbrugge volledig aardgasvrij is. Het warmtenet wordt daarom aangesloten op de (nog te bouwen) biomassacentrale. Ook het bestaande warmtenet van Wezenland wordt op de centrale aangesloten.

Voor de bouw van de biomassacentrale zijn er vijf locaties door de gemeente in beeld gebracht waarvan onderzocht wordt welke het meest geschikt is. Het gaat om een locatie bij de Keizer Karellaan, een locatie bij de Raalterweg, en drie locaties bij de Wechelerweg. U vindt meer informatie over deze locaties op www.deventer.nl/warmtenetSteenbrugge.

Wat is de bedoeling van de inloopavond?

Gedurende de avond kunt u zich laten informeren over hoe een biomassacentrale werkt en hoe de centrale er mogelijk uit komt te zien. Ook wordt toegelicht wat de omgeving kan merken van een biomassacentrale. Daarnaast wordt het proces van de locatieverkenning nader toegelicht. Er zijn medewerkers van de gemeente, Ennatuurlijk en Woonbedrijf Ieder1 aanwezig om vragen te beantwoorden en uw opmerkingen te noteren. De gemeente hoort graag van u hoe u aankijkt tegen de biomassacentrale en welke locatie u het meeste geschikt vindt.

Vervolg

Op basis van de locatieverkenning, de reacties van omwonenden en na consultatie van de gemeenteraad wordt een besluit genomen over de meest geschikte locatie. Om de biomassacentrale  te bouwen, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Contact

Meer informatie vindt u op de website: www.deventer.nl/warmtenetSteenbrugge. Heeft u vragen over deze inloopavond of over de locatieverkenning, dan kunt u een mailen naar warmtenetsteenbrugge@deventer.nl.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven