Diepenveense VELT-ecotuindag op zaterdag 1 juni 2019

  • Geplaatst op 29 mei 2019
S6001481 x

Op zaterdag 1 juni a.s. zijn twee VELT-tuinen in Diepenveen gratis te bezoeken. VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), met 17.000 leden in België en Nederland, is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of in de keuken.

De tuin van Inke Mensink en Jan Weggemans, Wechelerweg 27, open van 10 tot 17 uur

De tuin ligt rondom een woonhuis aan de zuidoostkant van Diepenveen. Het is een biologisch beheerde, gemengde tuin van 600 vierkante meter rondom een woonhuis met vaste en wilde planten. De tuin wordt verder ontwikkeld tot eetbare siertuin, waar eetbare groenten, bloemen en fruit naast elkaar staan in een diervriendelijke omgeving (hagen en kleine bomen voor insecten en vogels).
In een kweekkas groeien tomaten en komkommers. De tuin kent een grote variatie aan groenten en (klein) fruit. Er is een natuurlijke vijver en duurzaam waterbeheer (regenwaterafkoppeling). In de tuin staan beelden van de Diepenveense beeldhouwster Hillie ter Haar (te koop).

Kwekerij Het Nieuwe Veld, Boxbergerweg 46, open van 10 tot 13 uur

Het Nieuwe Veld is een biologische vaste plantenkwekerij, imkerij en zorgkwekerij. De kwekerij is 7.500 vierkante meter groot en heeft een theetuin, tuinwinkel en klein bijenmuseum. Op vrijdag kunnen planten, bloemen en groenten gekocht worden. Het assortiment bestaat uit stevige vaste planten die niet alleen een sierwaarde hebben, maar die ook aantrekkelijk zijn voor insecten.
Samen met Groei en Bloei zijn twee voorbeeld-tuinen van Groei en Bloei aangelegd evenals een droogtetuin en een eetbare siertuin. Voor de Groei en Bloeituinen is een informatiekist aanwezig (zie ook www.deventer.groei.nl).

Meer informatie: www.velt.nu/ecotuindagen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven