Diepenveense melkveehoudster levert samen met andere sallandse boeren zuivel aan AZC Schalkhaar

  • Geplaatst op 7 mei 2020
2

Ruim 1400 zuivelproducten werden vandaag afgeleverd bij het asielzoekerscentrum in Schalkhaar. Op initiatief van Salland Boert en Eet Bewust, waar ruim 70 agrariërs uit de omgeving bij zijn aangesloten, werd vorm gegeven aan de ‘Do Good actie’ van zuivelcoöperatie FrieslandCampina.

‘Do Good actie’
Nu de horeca door de coronacrisis stil ligt, blijft een gedeelte van de producten van FrieslandCampina ‘over’. Uiteraard wil de verzuivelaar voorkomen dat deze producten worden vernietigd en daarom geven ze deze producten graag een goede bestemming. Zo ontstond de ‘Do Good actie’. Salland Boert en Eet Bewust trad op als ambassadeur en zocht contact met het AZC Schalkhaar, waar 600 mensen woonachtig zijn. “Dat dit wordt aangeboden aan onze bewoners, vind ik een mooi gebaar en onze bewoners zullen hier heel blij mee zijn”, zegt locatiemanager Ton Hermsen van azc Schalkhaar. “De producten worden vandaag gelijk uitgedeeld aan de bewoners.”

Een mooie samenwerking van boeren en maatschappelijke initiatieven
Heleen van Beek, zelf melkveehoudster in Diepenveen en tevens coördinator van Salland Boert en Eet Bewust vult aan: “Er zijn veel goede initiatieven te bedenken waar deze producten waarschijnlijk hartelijk in ontvangst zouden zijn genomen. Echter zijn er maar weinig die de grote hoeveelheid aan dezelfde producten op een pallet, kunnen behappen. We zijn blij dat we bij het azc zoveel mensen blij kunnen maken met yoghurt en vla van Nederlandse bodem.” Om de lading te kunnen lossen, hielp Mark Grootentraast van het nabijgelegen legkippenbedrijf Grootentraast mee. “Een mooie samenwerking van boeren en maatschappelijke initiatieven in de regio. Daar draag ik graag een steentje aan bij.”

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven