Diepenveense foodtruck “The Rolling Stews” opent deuren

  • Geplaatst op 7 mei 2020
KarinLubbers Fotografie-0608

Aanstaande zaterdag 9 mei staat de foodtruck van “The Rolling Stews” in Diepenveen. De foodtruck is van 13:00 tot 16:00 te bewonderen op de parkeerplaats van Slagerij Harmsen aan de Dorpsstraat in Diepenveen.

Vader en zoon Legebeke
De foodtruck staat op naam van de Diepenveners Siemen Legebeke en zijn vader Patrick Legebeke. Toen de 23-jarige Siemen een heel festivalseizoen lang met een foodtruck op verschillende festivals stond, wist hij het zeker. “Het was elk weekend hard werken, maar ik kreeg er ontzettend veel energie van. In die tijd studeerde ik in Groningen. Dit jaar ben ik stage gaan lopen in Deventer en was ik naast mijn stage op zoek naar een soortgelijk bedrijf. Ik wilde graag in het hoogseizoen in de foodtruck op festivals staan, en de resterende tijd gewoon in een restaurant of bar.”

Televisieprogramma
Die zoektocht van Siemen liep op niks uit, daarom koos hij ervoor om het samen met zijn vader zelf op te starten. Om het hele verhaal nog wat specialer te maken doet de foodtruck van “The Rollings Stews” mee met een televisieprogramma. In dit programma worden de eigenaren van een foodtruck in een aflevering gevolgd. Van het kopen en oppimpen van de foodtruck tot aan het voorbereiden van de gerechten. Als klap op de vuurpijl gaat de cameraploeg mee naar een festival. Door alle maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus viel dat in het water. “Een flinke tegenvaller”, zegt Siemen balend. “Maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, want het programma wil nog graag onze aflevering afmaken. Mijn vader is toen met slagerij Harmsen in contact gekomen. Zij gaven aan dat het op de parkeerplaats voor de slagerij kon. Zo kunnen we dit seizoen toch nog onze truck gebruiken èn de aflevering afmaken. En dat ook nog eens in Diepenveen!”

Specialiteit van het huis:
De specialiteit van het huis is, hoe kan het ook anders…. een Rolling Stew.
Het hapje bestaat uit een bladerdeegrolletje omhult met spek, gevuld met stoofvlees, en is bedoeld om op de vuist mee te nemen.

Het is ook mogelijk om maaltijden op te halen, zodat men deze vervolgens thuis op kan wamen. 

Siemen Legebeke: “Wij hebben er erg veel zin in, en hopen op een mooie openingsdag van onze Foodtruck!”

 

Interview: Mathijs Bolink

Met dank aan Siemen Legebeke, en Patrick Legebeke

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven