Diepenveen wint en kruipt omhoog in de 3de klasse B

dsc_0340 verkleind

Zondag 26 januari speelde VV Diepenveen haar eerste officiële wedstrijd van 2020. Hekkensluiter Albatross kwam hiervoor naar ‘de Zunnebargh’ in Diepenveen toe.

Het begin van de wedstrijd was voor beide kanten open. Diepenveen kreeg twee kansen na gebruik van de snelle buitenspelers. Albatross probeerde gevaarlijk te worden, maar er werd twee keer voor buitenspel gevlagd. Na het eerste kwartier werd Diepenveen sterker en deelde de ploeg, via Pepijn van den Wollenberg en Jeffrey Blanken, de eerste speldenprikjes uit. Die speldenprikjes werden al gauw omgezet in echt gevaar, want niet veel later tikte spits Gijs de Rooij al glijdend de 1-0 binnen.

Een spectaculair slot van het eerste bedrijf
Na de goal van Gijs kroop Albatross iets verder uit haar schulp en kwam het wat meer aan het voetballen toe. Albatross was in deze fase sterker, maar was niet zeker in de eindpass. Aan de andere kant van het veld dribbelde linksback Justin dwars door de verdediging van Albatross heen en wist Timo als zijn eindstation te vinden. Timo zette de 2-0 op het scorebord.

Diepenveen ging vrolijk verder en kreeg via Timo Broekman nog een mogelijkheid. Hij werd echter (zo leek het) vastgegrepen en naar de grond getrokken. Scheidsrechter Raaben dacht daar anders over en zwaaide afkeurend. Geen penalty voor Diepenveen. Een minuut later werd Raaben wederom op de proef gesteld. In een scrimmage belandt de bal overal en nergens en wordt er een handsbal geclaimd. Ook deze werd afgekeurd, uiteindelijk wordt de bal door Jack Vunderink van de lijn gehaald. Een spectaculair slot van het eerste bedrijf.

Ruststand: 2-0

Albatross krijgt een duwtje in de goeie richting
Na de thee komt Diepenveen goed uit de startblokken. De Diepenveense voorhoede, bestaande uit Jim, Gijs en Jeffrey, weet tot drie keer toe voor gevaar te zorgen. Een drietal goeie reacties van keeper Cleffen zorgt ervoor dat het 2-0 blijft, maar niet voor lang. Nadat Jack Vunderink balverlies leidt in een duel heeft Ughelenaar Mark Kuipers een vrije doortocht naar de goal. Hij weet in de 1-op-1 met Keeper Nick te scoren en geeft zijn ploeg een duwtje in de goeie richting. Dat duwtje wordt goed opgepakt en Albatross komt meer in de wedstrijd. Het krijgt via spits Luke van Werven een aantal kansen, maar hij weet net niet om te gaan met de mogelijkheden.

Davey Mooren steelt de show
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd wordt de intensiviteit hoger en heeft Albatross het gemunt op de net ingevallen Davey Mooren. Hij krijgt veel tikken te verwerken, maar weet steeds de dans te ontspringen. Davey trekt zich er vrij weinig van aan en laat zijn voeten spreken. In de 80ste minuut zit het nog even niet mee en spat zijn inzet uit elkaar op de lat, maar niet veel later schrijft Davey de 3-1 op zijn naam. Zijn schot schuift onder de vallende keeper door en verdwijnt in de goal. Na een vrije trap van Davey, ingekopt door Justin Boswinkel, loopt Diepenveen uit naar 4-1. De wedstrijd wordt rustig uitgespeeld en het slotakkoord is voor Mikey Krommekamp. Hij kopt uit een scherp aangesneden corner van Davey de 5-1 in. Vrijwel direct na de goal floot scheidsrechter Raaben driemaal en volgde er een luid gejuich. De eerste overwinning van 2020 is een feit!

De overwinning van Diepenveen, in combinatie met de uitslagen van de concurrenten, zorgt voor blije gezichten bij de Diepenveners. Na een gelijkspel van Robur et Velocitas dendert Diepenveen over de Apeldoorners heen en bekleedt het nu de 6e plek op de ranglijst.

 

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven