Diepenveen viert Kerst

  • Geplaatst op 1 december 2018
Schermafbeelding 2018-12-06 om 19.30.14

Het programma van het Kerstevenement ‘Diepenveen viert Kerst’ op zaterdagavond 15 december begint steeds meer vorm te krijgen. In de kerk zijn er tussen 18.00 en 20.00 uur drie optredens. Buiten staan twee verwarmde tenten naast de kerk met een soort Open Podium met verschillende optredens.

Lichtjestocht
Voorafgaand is er weer bij het invallen van de duisternis de Lichtjestocht voor jong en oud georganiseerd door Stichting Oranjecomité Diepenveen. Deze tocht onderging vorig jaar een verandering. De route met overal lichtjes is korter en onderweg is er op enkele plaatsen langs de route een muzikaal intermezzo. Vanaf 16.45 uur kunt u zich verzamelen op de parkeerplaats achter het Hof van Salland/Kulturhus en kunnen de kinderen een lampion kopen. Om 17.00 uur vertrekt de stoet.

Programma in de kerk

Koor Ardente
Het programma in de kerk begint om 18.00 uur met een optreden van het koor Ardente. Dit is een themakoor van de RK Lebuinusparochie met leden vanuit de parochies Boskamp, Deventer, Olst en Wijhe. Met dirigente Carien Duursema en toetsenist Cheryl Boksebeld zingen ze naast kerkelijke liederen ook bekende (pop)liederen met aangepaste teksten.

Koor Heeren van de Heijs
Ooit begonnen als shantykoor heeft het koor Heeren van de Heijs uit Diepenveen onder artistiek leider Henk van Enck en dirigente Jenny Nijenhuis het repertoire enorm verbreed tot Jiddische liederen, Russische kerkmuziek, blues en Afrikaanse ritmes.
Rond 18.45 uur zingt dit koor een op Kerst en winter georiënteerd repertoire.

Dweilorkest Droadnagels
Het mag in eerste instantie wat bevreemden, maar dit dweilorkest heeft naast de populaire muziekstukken ook een Kerstrepertoire. De groep onder leiding vanHans van de Werf komt uit Haarle, hetgeen ook de naam verklaard, want Haarlenaren worden ook ‘Droadnagels’ genoemd. Met dit orkest komt er vanaf 19.30 uur een spetterend eind aan deze avond.

Optredens in verwarmde tent
In een verwarmde tent naast de kerk komt een klein podium van 2 bij 5 meter met mogelijke optredens van singles, duo’s, trio’s, in ieder geval kleinere gezelschappen. De optredens kunnen bestaan uit liederen, muziek, dans of verhalen in kerst- en wintersfeer. Kinderen van de basisscholen Slingerbos en Zonnewijzer vertellen een Kerstverhaal en de DSC Jazzdancegroep verzorgt een dansoptreden.

Heeft u ook belangstelling om een kort optreden te verzorgen met zang, muziekinstrumenten, een klein koor of wat dan ook, dan wordt u van harte uitgenodigd zich bij de Kerstcommissie te melden (h.tiebot@diepenveen-dorp.nl). Er is een geluidsinstallatie aanwezig.

Kosten
De Kerstcommissie wil het evenement graag gratis toegankelijk houden. Om de kosten te dekken is er in samenwerking met de Ondernemersvereniging Diepenveen een verloting in de vorm van een kortingsbonnenboekje. Voor een lot van € 2,50 krijgt u bij verschillende ondernemers € 2,50 korting en dingt u mee naar drie prijzen in de vorm van waardebonnen van €50, € 35 en € 25 te besteden bij de deelnemende ondernemers. Daarnaast is er nog een catering met koffie, chocola, glühwein, cake en een warme hap.

Kortom voor ieder wat wils!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven