Diepenveen neemt het op tegen de koploper / zondag 14:00 uur Sportpark de Zunnebargh

IMG_1748

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het gaat Diepenveen 1 voor de wind. De Geelhemden zijn 4 duels op een rij ongeslagen. In deze 4 duels werden concurrenten Brummen en SV Vaassen opzij geschoven, respectievelijk 0-4 en 6-1.

In “De Weteringderby” werd er een punt uit het vuur getrokken, en in de “zwart-gele derby” tegen Colmschate ’33 werd er onterecht gelijk gespeeld. Zondag wacht Epe 1. De koploper die als een stoomlocomotief doordendert…

SV Epe.
De verenging die in 1939 werd opgericht als VV Unitas en sinds 1940 de naam SV Epe draagt speelt zijn thuiswedstrijden op het Sportpark De Wachtelenberg. SV Epe kent een historie met veel bekende namen, zowel bekende trainers als spelers passeerden de revue op de sportvelden in Epe. De broertjes Overmars (Edwin en Marc) en John Stegeman maakte furore als spelers van de Blauwwitte. Leo Halle “De leeuw van Deventer”, en Leo Beenhakker “Don Leo” droegen het blauwwit als trainer. SV Epe is al 20 jaar lang een vaste klant in de 3de klasse. Met enkele uitstapjes in de 2de klasse (2009/10, 2011/12 en 2017/18), en in 1ste klasse (in 2010/11) speelt SV Epe de laatste 20 jaar nu voor het 17de jaar in de 3de klasse.

De Gelderlandse motor
Dit seizoen draait de motor van de Gelderlanders op volle toeren. Het elftal van Martijn de Haas verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en speelde een keer gelijk. De ploeg is daarmee elf wedstrijden op een rij ongeslagen. Met een totaal van 31 punten en 42 doelpunten staan de Epenaren bovenaan in de 3de klasse B. Diepenveen kan de vorm waarin het verkeerd dus goed gebruiken tegen de koploper.

De veerkracht van Diepenveen
Want na een moeizame start komt Diepenveen steeds meer aan het voetballen toe. “We waren, door vorig seizoen, niet gewend om te verliezen, daardoor kregen we het mentaal lastig,” zegt doelman Witteveen over de stroeve start. Na het verlies tegen Helios en AZC stond Diepenveen na 2 wedstrijden onderaan met 0 punten en 10 doelpunten tegen. “We hebben daarna onze veerkracht getoond door te winnen van Activia en Robur, en door gelijk te spelen tegen Warnsveld. Daarna vallen we weer terug, omdat we nog niet constant genoeg zijn. We moeten nog wennen aan het tempo en het afstraffen van fouten wordt in de 3de klasse vaker gedaan dan in de 4de klasse. Tegen Vaassen en Brummen lukte het ons wel om het tempo hoog te houden, we waren daarnaast goed in de duels en we maakte onze kansen af. Daardoor win je wedstrijden en neem je die goeie vorm mee naar de volgende wedstrijd. Zo ga je elke wedstrijd in met vertrouwen en zit je lekker in je vel.”

Diepenveen ontvangt zondag dus de lijstaanvoerder en zal zich opmaken voor een wedstrijd waarin het veel tegenstand kan verwachten. Diepenveen gaat voor een mooie jaarafsluiting. En hoopt met goed gevoel richting het kerstdiner te gaan.

Tot zondag! 14:00, Sportpark de Zunnebargh

Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven