Diepenveen kijkt met een schuin oog naar de periodetitel: zondag 16 februari tegen de Warnsveldse Boys

  • Geplaatst op 13 februari 2020
DSC_0290

Afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen AZC afgeblazen, omdat de storm ‘Ciara’ met windkracht 9 over het land trok. Het eerste elftal van Diepenveen had daardoor afgelopen zondag een ‘dagje vrij’. Maar aankomend weekend kan de ploeg van Martin Dollenkamp zich gaan meten tegenover de ‘Top 5 ‘van de 3de klasse.

Warnsveldse Boys baas in eigen huis
Zondag 16 februari is sportpark ’t Braamveld het strijdtoneel voor Warnsveldse Boys en VV Diepenveen. De Warnsveldse Boys gingen vol vertrouwen de winterstop in na drie klinkende overwinningen achter elkaar tegen Activia, Colmschate en SV Vaassen, respectievelijk 6-1, 2-4 en 7-0. Maar na de winterstop wist de ploeg van Michel Feukkink geen enkele keer te winnen. Tegen Robur et Velocitas kwam men niet verder dan een 2-2 gelijkspel, en ook in derby tegen Sportclub Brummen werden de punten gedeeld. Hoewel de ploeg nu wat hapert, is het over het algemeen thuis sterk. Het verloor van de zeven thuiswedstrijden maar één partij binnen de poorten van ’t Braamveld en scoorde al 22 keer op haar thuisfront. Dit zorgt ervoor dat de ploeg terug te vinden is op de 5de plek.

Diepenveen sterk buitenshuis
Als we de feiten van Diepenveen en die van Warnsveldse boys op een rijtje leggen dan kunnen we, kijkend naar het papierwerk, een interessante pot verwachten. Diepenveen haalde dit seizoen 11 van haar 19 punten buitenshuis en is dus een ware outsider in uitwedstrijden. Diepenveen zit op dit moment ook in de race om een plek in de play-off voor de promotie/degradatie naar de 2de klasse. Elke periode is er een periodekampioen en die krijgt als het ware een ‘vrijstelling’ om mee te doen met deze play-off. In de 2de periode staat Diepenveen op dit moment op een kansrijke 5de positie met maar 3 punten achterstand op de 1ste plek. Trainer Dollenkamp is reëel, maar ziet wel mogelijkheden: “We zijn er niet direct mee bezig, omdat we ook afhankelijk zijn van de ploegen die boven ons staan. We houden het zeker wel bij, wellicht komen er nog kansen maar de druk ligt bij de ploegen zoals AZC, Overwetering en Warnsveld. Deze ploegen komen uit de 2e klasse en zullen er alles aan willen doen om daar zo snel mogelijk terug te keren. Voor ons zou het een mooie bonus zijn!”

Inmiddels is de afgelaste wedstrijd van afgelopen zondag tegen AZC door de KNVB verplaatst naar zondag 1 maart. Maar eerst gaan de Diepenveners op bezoek bij de groenwit geklede boys uit Warnsveld. De aanvang van de wedstrijd is om 14:00 uur en wordt gespeeld op sportpark t’ Braamveld in Warnsveld.

Voorbeschouwing en foto: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven