Diepenveen JO15-1 promoveert, maar wordt geen kampioen

08572438-d4fa-4121-b33c-162755b4cc4b

Een fantastische ambiance op het sportpark van Colmschate zorgde voor spanning en strijd op het veld. Diepenveen 015-1 moest winnen om het kampioenschap in de wacht te slepen. Diepenveen was al gepromoveerd naar de hoofklasse, doormiddel van het behalen van de 2de plaats. Het kampioenschap zou een mooie kroon zijn op het seizoen van Diepenveen J015-1.

 

Een onrustig begin
De wedstrijd begon zeer onrustig van beide kanten, er was veel balverlies. De spanning was bij Diepenveen van het spel af te lezen. Na een kwartier voetballen kwam Colmschate verdiend op voorsprong. Er werd niet goed uitverdedigd en de boomlange spits van Colmschate kon daarvan profiteren. Diepenveen pakte het eigen spel een beetje op en bracht af en toe gevaar via een paar corners. Maar Colmschate kwam 5 minuten voor rust op een 2-0 voorsprong. De ploeg van trainer Dave Willemsen ging dus aan de thee met een 2-0 achterstand. Het elftal moest nog 3 doelpunten maken om zich te kunnen kronen tot kampioen van de 1ste klasse.

Diepenveen het spel, Colmschate de kansen
In de tweede helft veranderde het spelbeeld en kreeg Diepeveen meer grip op het spel. Colmschate werd daarentegen heel gevaarlijk uit de corner, maar wist niet doelgericht te zijn. Keeper Marin stond zijn mannetje een hield Diepenveen in de wedstrijd. Na vele mogelijkheden wist Diepenveen dan toch via Boris een aansluitingstreffer te maken. Met 10 minuten op de klok en nog 2 doelpunten te gaan leek de kans op het kampioenschap klein, maar niet onmogelijk. Helaas wist Diepenveen in de laatste 10 minuten niet te scoren en bleef het steken op een 2-1 nederlaag.

Een grote teleurstelling
Een grote teleurstelling voor de jongens van Diepenveen J015-1. Zij eindigen nu op een 2de plek. De 2de plek biedt alsnog promotie naar de hoofklasse. Dat is een hele knappe prestatie van de Diepenveense lui. Dat iets waar ze als team trots op mogen zijn en verder op kunnen bouwen. De nasmaak van het verlies zal bitter zijn, maar de honger naar de volgende seizoenshelft zal groot zijn.

Dorpsplein Diepenveen feliciteert Diepenveen JO15-1 met het promoveren naar de hoofdklasse en wensen ze succes!

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven