Diepenveen imponeert in seizoensouverture

5

Na een ietwat wisselvallige bekerpoule, waarin Diepenveen overtuigend TKA met 0-8 versloeg, met moeite won van 5de klasser SV Epse, en 4de klasser SV Basteom maar met één doelpunt verschil versloeg, stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om na een 1ste plek in de bekerpoule wederom succes te halen moest er afgerekend worden met Sportclub Brummen, wat echter geen succes haalde in haar bekerpoule.

Brummen neemt het initiatief
Aansluitend aan de werkelijk fantastisch uitgespeelde aanval van de twee pupillen van de week: Guus Dekker en Lou Peters blies scheidsrechter Scholten voor het begin van de wedstrijd. De ploeg uit Brummen pakte in het begin het initiatief op en stond na nog geen 5 minuten spelen al op een voorsprong. Een pass, bedoelt als schot, werd niet goed verwerkt door de Diepenveense defensie waardoor het voor de spits van de Brummenaren een koud kunstje werd om de 0-1 op zijn naam te zetten. Geen sterk begin voor de ploeg van trainer Slinkman, aanvallend werden er te veel zelfzuchtige keuzes gemaakt, waardoor Diepenveen het niet voor elkaar kreeg om een schot tussen de palen af te vuren. Na 20 minuten krijgt Diepenveen meer grip op de wedstrijd en krijgt het op aanvallend vlak een aantrekkelijk vervolg tot aan de rust. Nadat spits Gijs de Rooij eerder een paar keer pech had in zijn afronding scoorde zijn collega spits Emir wel, hij nam de bal in de 16 keurig mee en zette kort voor rust de gelijkmaker op het scorebord.

Diepenveen touwtjes in handen
In die rust werd reservekeeper Maurits onder vuur genomen door de spelers van Diepenveen O8-1 tijdens de Jeffrey Mooren penaltybokaal. Even later kwam Sportclub Brummen heel sterk uit de kleedkamer, kwam er een aantal keren gevaarlijk door en creëerde al snel een paar mogelijkheden. Echter was het Diepenveen wat kort na rust de voorsprong op eiste. Via de rechterflank startte rechtsback Marcel Bijker, vanaf eigen helft, de spreekwoordelijke brommer, om even later op de achterlijn de keeper te verschalken. Met een geweldige solo ging hij op volle snelheid de volledige rechterkant voorbij en maakte de 2-1. In het vervolg dan de tweede helft had Diepenveen de touwtjes in handen. Linksback Justin Boswinkel werd continu in de diepte aangespeeld en zorgde met een aantal afgemeten voorzetten voor knikkende knieën bij de Brummense defensie. Na iets meer dan 75 minuten voetbal vond het Diepenveense spitsenduo, na een opmars aan de linkerflank, elkaar. Emir bracht met een bekeken balletje Gijs in stelling, hij verzuimde in eerste instantie te scoren, maar scoorde uit de rebound de 3-1. De geelhemden stonden nog geen minuut later wederom voor de goal. Emir Balavac tekende voor zijn tweede van de middag, en maakt de 4-1

Diepenveen bleef gevaarlijk en gaf achterin vrijwel geen mogelijkheid weg. Dit gevaar werd ook omgezet in doelpunten, alleen kregen de geelhemden ook hulp van de tegenstander. Een strakke voorzet van Justin Boswinkel werd in eigen doel gewerkt na zeer klungelig uitverdedigen.  Aan de linkerkant pufte Justin er nog een voorzet die koelbloedig werd afgemaakt door Jim Willemsen. 6-1!

Trainer Slinkman tevreden
Trainer Slinkman kijkt na de wedstrijd tevreden terug op zijn ploeg, maar wijst wel op een paar slordigheden: “We maakten het ons zelf moeilijk door die onnodige goal tegen en de twee kansen die je direct na rust weggeeft. Maar het is goed dat je zo snel mogelijk punten pakt. Dat is belangrijk!

Verslag en foto’s: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven